"Celtic" iškovojo nelengvą pergalę © Eurofootball.lt
Sekmadienį Škotijoje "Premier" lygoje įvyko vienas susitikimas. Glazgo „Celtic“ svečiuose minimaliu rezultatu įveikė „Falkirk“ vienuolikę.

„Falkirk“ 0 – 1 “Celtic”
45` [0 – 1] Scott McDonald

Rungtynių pradžioje aiškią žaidybinę persvarą turėjo šeimininkai - jau pirmosiomis minutėmis jie sukūrė keletą pavojingų progų. Vienoje iš jų Deano Holdeno smūgiuotas kamuolys baudos aikštelėje pataikė „Celtic“ žaidėjui į ranką, bet teisėjas vienuolikos metrų baudinio neskyrė. Po kelių akimirkų dar vieną smūgį atrėmė vartininkas Artutas Borucas.

„Falkirk“ nenustojo atakuoti, tačiau jiems nepavyko pralaužti ledų ir pelnyti pirmojo įvarčioį. Įpusėjus pirmam kėliniui šansą turėjo ir „Celtic“ žaidėjas Scottas McDonaldas. Vis dėlto vienas svarbiausių pirmos rungtynių pusės įvykių užfiksuotas 34 minutę. Po grubaus Stepheno McManuso žaidimo buvo sulaužyta "Fakirk" gynėjo Deano Holdeno koja. Žaidėjas nedelsiant buvo pakeistas.

Šeimininkai nepalūžo ir sukūrė dar porą pavojingesnių progų. Po vienos iš jų teisėjas vėl nesiryžo skirti 11 metrų baudinio į „Celtic“ vartus. Svečiai pasinaudojo teisėjo abejingumu šiose rungtynėse ir per pridėtą laiką pirmojo kėlinio laiką pelnė įvartį iš nuošalės. Scottas McDonaldas, gavęs perdavimą iš Shunsukes Nakamuros, maždaug iš dvylikos metrų pelnė, kaip paaiškėjo vėliau, vienintelį rungtynių įvartį.

Antroje mačo dalyje „Falkirk“ užgulė svečių vartus, tačiau puikiai žaidęs Arturas Borucas gelbėjo „žaliuosius“ nuo didesnių bėdų. Teisėjas vėl neskyrė vienuolikos metrų baudinio, kai 72 minutę Massimo Donati sužaidė pavojingai prieš McBride‘ą. Prieš pat rungtynių pabaiga šansą galutinai pribaigti varžovus turėjo ir Janas Vennegooras Of Hesselinkas, tačiau jo smūgis buvo netaiklus.

Po šios pergalės „Celtic“ liko antroje turnyrinės lentelės vietoje, nuo čempionato lyderių „Rangers“ futbolininkų atsilikdami keturiais taškais. „Falkirk“ liko šeštoje pozicijoje ir nepasinaudojo galimybe pakilti laipteliu aukščiau.