L.Klimavičius karjerą tęs "Dnipro" klube © Eurofootball.lt
Vieno iš perspektyviausių Lietuvos jaunųjų futbolininkų Lino Klimavičiaus karjera sparčiai kyla į viršų. Vos prieš metus stipriausioje šalies futbolo A lygoje debiutavęs 18-metis gynėjas šiemet jau ragaus legionieriaus duonos - sausio 25 dieną L.Klimavičius pasirašė ketverių metų sutartį su Ukrainos čempionato lyderiu Dnepropetrovsko "Dnipro" klubu.

Žinomo praeityje Ukrainos futbolininko Olego Protasovo treniruojama "Dnipro" ekipa po 18 rungtynių yra surinkusi 43 taškus ir dviem taškais lenkia antrąją vietą užimantį Donecko "Šachtar" klubą, tiesa, pastarasis sužaidė vienu maču mažiau. Po 39 taškus turi Kijevo "Dinamo" ir Charkovo "Metalist" vienuolikės.

L.Klimavičius 2007 metų sezoną pradėjo gimtojo miesto Panevėžio "Ekrano" komandoje, tačiau sezonui dar neįpusėjus perėjo į Marijampolės "Sūduvos" ekipą, su kuria iškovojo šalies vicečempiono titulą. Lietuvos jaunimo (U-19) ir (U-21) rinktinių narys tapo vienu didžiausių praėjusio A lygos sezono atradimų ir buvo išrinktas geriausiu jaunu 2007 metų Baltijos futbolo lygos žaidėju.

Į Dnepropetrovsko klubo peržiūrą L.Klimavičius atvyko sausio 10 dieną ir jau antrosiose kontrolinėse rungtynėse įmušė įvartį. Tiesa, tai buvo ne pagrindinių sudėčių mačas, kuriame "Dnipro" dubleriai rezultatu 2:0 nugalėjo Dneprodzeržinsko "Stal" ekipos rezervą. Iš viso Linas žaidė ketveriose kontrolinėse rungtynėse. Jose lietuvis "Dnipro" treneriams paliko gerą įspūdį ir klubas su gynėju nutarė sudaryti ilgalaikę sutartį.

- Linai, kaip atsidūrei Dnepropetrovsko klubo peržiūroje? - tinklalapis futbolas.lt paklausė L.Klimavičiaus.

- Tiesiog agentas informavo mane, kad "Dnipro" domisi manimi ir yra galimybė vykti į peržiūrą. Nutariau nepraleisti šios progos.

- Kokį įspūdį padarė "Dnipro" klubas?

- Komandoje yra daug gerų žaidėjų, jiems sudarytos puikios sąlygos treniruotis, klubas turi puikią bazę, man tokios dar neteko matyti. Manau, daug ką pasako vien tai, kad komanda Ukrainos čempionate užima pirmąją vietą.

- Ar jau teko bendrauti su "Dnipro" ekipos vyriausiuoju treneriu O.Protasovu?

- Kol kas dar neteko, nes pagrindinė komanda šiuo metu dalyvauja treniruočių stovykloje Turkijoje.

- Ar tikiesi jau pirmame sezone įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje?

- Žinoma, bandysiu kabintis, tačiau šiemet į pagrindinę 18 žaidėjų sudėtį patekti bus sunku. Daugiau vilčių dedu į kitą sezoną.

- Ar tikėjaisi taip anksti pradėti legionieriaus karjerą, juolab kad A lygoje praleidai vos vieną sezoną?

- Tikrai nesitikėjau. Geriausiu atveju to tikėtis galėjau po metų, tačiau gavosi taip, kaip gavosi. Bet kuriuo atveju, manau, tai yra žingsnis į priekį mano karjeroje.

- Lietuvos jaunimo (U-19) rinktinė į turnyrą Italijoje išvyko be tavęs. Ateityje turbūt neatsisakysi padėti rinktinei?

- Be abejo, niekada neatsisakysiu žaisti rinktinėje, jei tik mane kvies į ją. Tiesiog dabar taip sutapo, kad mane į peržiūrą pakvietė "Dnipro" klubas. Negalėjau praleisti tokios progos, kuri daugiau gali ir nepasitaikyti.