S.Frailas: "S.Mikoliūnas nubaustas neteisingai" © Eurofootball.lt
Edinburgo "Hearts" laikinasis treneris Stephenas Frailas gynė ekipos saugą Saulių Mikoliūną nuo kaltinimų vaidyba šeštadienio Škotijos čempionato rungtynėse su "Aberdeen".

"Hearts" laimėjo mačą rezultatu 1-0, tačiau škotų žiniasklaida sekmadienį nepamiršo akcentuoti, jog antrajame kėlinyje S.Mikoliūnas po susidūrimo su varžovų žaidėju Jackie McNamara griuvo baudos aikštelėje ir teisėjo Willie Collumo buvo nubaustas už vaidybą.

Lietuvis po minėto epizodo sulaukė "Aberdeen" žaidėjų įniršio dėl neva negarbingo žaidimo, tačiau neigė savo kaltę ir vaizdo pakartojimas parodė, jog pražanga iš tikrųjų buvo. Po susitikimo "Hearts" treneris S.Frailas atsisakė komentuoti incidentą ir savo vertinimą dėl galimos klubo bausmės žaidėjui pateikė tik peržiūrėjęs vaizdo įrašą.

"Pažiūrėjau epizodą dar kartą ir tikrai buvo kontaktas baudos aikštelėje. Mano manymu, tai viską pasako, ir todėl mes nesiruošiame imtis prieš jį jokių veiksmų. Tuo metu tai atrodė kaip 11 metrų baudinys ir tai ką pamačiau tik patvirtino mano pirminį įsitikinimą", - teigė "Hearts" strategas.

Praėjusių metų spalį S.Mikoliūnas susilaukė audringos reakcijos Škotijoje, kai suvaidino Darreno Fletcherio pražangą 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse prieš Škotiją ir uždirbo Lietuvos rinktinei 11 metrų baudinį. Tuomet už bandymą apgauti teisėją UEFA skyrė lietuviui diskvalifikaciją dvejoms rungtynėms.

Neigiamas to incidento pasėkmes "Hearts" klubui atstovaujantys legionieriai iš Lietuvos iki šiol jaučia ne pirmą kartą. Prieš kiek daugiau nei savaitę vykusiame Škotijos "Premier" lygos susitikime su "Hibernian" panašiai neteisingai buvo nubaustas "Hearts" puolėjas Andrius Velička, kuris nepaisant buvusios varžovo pražangos taip pat klaidingai buvo kortele įspėtas už vaidybą.