"Lazio" įsigijo Rumunijos rinktinės gynėją © Eurofootball.lt
Italijos čempionate praėjusį sezoną trečią vietą užėmęs Romos "Lazio" klubas pasistiprino Rumunijos rinktinės gynėju Stefanu Radu, kuris persikėlė iš Rumunijos čempiono Bukarešto "Dinamo" klubo pagal nuomos sutartį.

Vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis 21 metų S.Radu (%p05406) savo šalyje lyginamas su su kitame Italijos sostinės klube "Roma" žaidusiu, o dabar "Serie A" Milano "Inter" atstovaujančiu Rumunijos rinktinės gynėju Christianu Chivu.

"Lazio" išsinuomojo gynėją iki sezono pabaigos su galimybe vėliau išpirkti jo kontraktą. S.Radu tapo pirmuoju rumunu, vilkėsiančiu "Lazio" marškinėlius per daugiau nei šimtametę klubo istoriją.

Pats žaidėjas neslėpe džiaugsmo dėl gautos galimybės išbandyti savo jėgas Italijos čempionate: "Žaisiu vienoje sudėtingniausių ir didžiausių Europos lygų. Esu labai laimingas."

S.Radu karjerą pradėjo Bukarešto "Dinamo" klube ir 2004 metais būdamas vos 17-os debiutavo Rumunijos čempionate. Penkias rungtynes Rumunijos rinktinėje sužaidusiu futbolininku taip pat domėjosi Turino "Juventus", "Roma" ir "Hamburger". Prieš "Lazio" jis šį sezoną žaidė UEFA Čempionų lygos trečiajame kvalifikaciniame etape.

S.Radu atvykimas leido "Lazio" atsisveikinti su 26 metų gynėju Guglielmo Stendardo, kuris Romos ekipai atstovavo du sezonus, tačiau po nesutarimų su komandos treneriu Delio Rossi pareiškė norą išvykti ir buvo išnuomotas Turino "Juventus".

Praėjusią savaitę pirmuoju "Lazio" pirkiniu sausį tapo iš "Man City" pasiskolintas puolėjas Rolando Bianchi. Manoma, kad Romos klubas taip pat derasi dėl Urugvajaus jaunimo rinktinės saugo Mathias Cardaccio ir "Palermo" bei Italijos rinktinės gynėjo Andrea Barzagli įsigijimo.