Suomijos rinktinės treneriu vėl paskirtas anglas © Eurofootball.lt
Buvęs "Helsingborgs" klubo treneris anglas Stuartas Baxteris paskelbtas naujuoju Suomijos nacionalinės rinktinės treneriu.

Suomijos rinktinė, treniruojama ankstesniojo trenerio anglo Roy Hodgsono, tik per plauką nepateko į 2008 metų Europos čempionatą. Tikimasi, jog naujasis treneris įgyvendins tikslus patekti į 2010 metų Pasaulio čempionatą.

"Ieškojome gero trenerio, kuris pakeistų Roy Hodgsoną. S.Baxteris pažįsta Skandinaviją ir žino vietos žmonių mentalitetą. Jis turi pakankamai tarptautinės patirties ir yra įrodęs, jog jis yra pajėgus įgyvendinti aukščiausius tikslus. Tikime, jog radome žmogų, kuris atves Suomijos rinktinę į Pasaulio čempionatą",- teigė Suomijos futbolo asociacijos prezidentas Pekka Hämäläinenas.

54 metų strategas iš Anglijos anksčiau yra treniravęs tokius klubus kaip "Halmstad", Solnos "AIK", Oslo "Lyn", "Helsingborg". Taip pat Pietų Afrikos rinktinę, Anglijos U-19 rinktinę, "Basel", "Vitoria" ir Kobės "Vissel" klubą iš Japonijos.

"Po gero atrankos turnyro į Europos čempionatą iš Suomijos rinktinės tikimasi daug. Mes neturime manyti, jog tai neįgyvendinami tikslai ir turime semtis stiprybės iš žmonių pasitikėjimo mūsų jėgomis.",- teigė S.Baxteris, kuris gruodį atsistatydino iš "Helsingborg" klubo trenerio posto.

S.Baxteris debiutuos prie Suomijos rinktinės vairo kitą savaitę įvyksiančiose draugiškose rungtynėse su Lenkija ir Graikija.