Lietuviai užsienyje: D.Šembero pašalinimas, T.Labuko ir A.Jokšo įvarčiai bei pastarojo trauma © Eurofootball.lt
Praėjusią savaitę iš lietuvių, rungtyniaujančių užsienyje, išsiskyrė įvarčius pelnę Tadas Labukas ir Andrius Jokšas. Deja, pastarasis patyrė ir traumą. Su savo klubu Sandraugos turnyrą laimėjo Darius Žutautas, o Deividas Šemberas draugiškame mače buvo išvytas iš aikštės.

Kipro lyga

Famagustos „Anorthosis“ 2 – 1 Larnakos AEK

Pralaimėjusiųjų gretose Lietuvos rinktinės puolėjas Edgaras Jankauskas rungtyniavo nuo 78 min. Patyręs antrąją nesėkmę iš eilės, AEK klubas Kipro lygoje smuktelėjo į 7 vietą.

Turkijos „Superlyga“

Ankaros „Ankaragucu“ 0 – 4 Stambulo „Galatasaray“

Šeimininkų gretose gynėjas Gediminas Paulauskas žaidė pirmąjį kėlinį. Po pralaimėjimo Turkijos čempionato lyderiams Ankaros ekipa po 20 turų 18 komandų turnyre smuktelėjo į 9 poziciją.

Italijos „Serie B“ lyga

„Vicenza“ 1 – 1 „Brescia“

Svečių komandoje gynėjas Marius Stankevičius žaidė visas rungtynes. po lygiųjų „Brescia“ „Serie B“ lieka 6 vietoje.

„Grosseto“ 0 – 2 „Modena“

Šeimininkų gretose puolėjas Tomas Danilevičius žaidė visą susitikimą, tačiau pasižymėti jam nepavyko ir vėl. Po nesėkmės lietuvio komanda užima 15 vietą.

Ukraina

Antrajam Ukrainos čempionato ratui besirengianti Simferopolio „Tavria“ žaidžia draugiškas rungtynes. „Tavria“ praėjusią savaitę 1-1 sužaidė su Novosibirsko „Sibir“ ir 1-0 įveikė Nalčiko „Spartak“. Pastarosiose rungtynėse vienintelis Simferopolio klubo lietuvis Andrius Jokšas pelnė įvartį. Deja, gynėjas neribotam laikui iškrito iš rikiuotės po to, kai treniruotėje patyrė galvos traumą – A.Jokšui tikriausiai skilo veido kaulas.

Rusija

Lietuvos rinktinės futbolininkams Ignui Dedurai ir Deividui Šemberui draugiškose rungtynėse sekėsi ne itin gerai. I.Deduros Maskvos „Spartak“ net 0-3 pralaimėjo Kijevo „Dynamo“, tačiau po to 4-0 sutriuškino Kamenogorsko „Vostok“. Lietuvis pirmame susitikime nežaidė, antrame rungtyniavo iki 65 min. Pirmadienį „Spartak“ 5-2 parklupdė Rumunijos klubą „Unirea“. I.Dedura ir vėl nežaidė.

Tuo tarpu Deivido Šembero Maskvos CSKA 1-3 nusileido Donecko „Šachtar“. Lietuvis žaidė visas rungtynes, tačiau susitikimo pabaigoje buvo pašalintas iš aikštės.

Rumunija

Draugiškas rungtynes žaidžia ir Galačio „Otelul“. Rumunų ekipa rezultatyviose rungtynėse 3-3 sužaidė su Ukrainos klubu Ochtyrkos „Ukranafta“. Pirmą kėlinį žaidęs „Otelul“ puolėjas pelnė vieną įvartį. Jo komandos draugas Paulius Grybauskas gynė komandos vartus po pertraukos.

Azerbaidžanas

Lenkoranės „Chazar“, kuriam atstovauja gynėjas Darius Žutautas, laimėjo Sandraugos taurės turnyrą. Viso turnyro metu rungtyniavęs lietuvis finale į aikštę mače su Taškento „Pachtakor“ neišbėgo.