D.Gvildys: "Kelias pozicijas dar reikia stiprinti" © Eurofootball.lt
Savaitgalį baigėsi 2008 metų Sandraugos taurės varžybos, kuriose Lietuvai jose atstovavo šalies čempionas "Kaunas", varžybų pusfinalyje nusileidęs stipriausiai Uzbekistano komandai Taškento "Pachtakor". Kovas iš arti Rusijos mieste Sankt Peterburge stebėjęs "Kauno" trenerio asistentas Darius Gvildys išskyrė prastą turnyro organizaciją, problemas kauniečių gynybos linijoje, ir pripažino, jog norėtų pastiprinimo ne vienoje grandyje.

Pirmosiose turnyro rungtynėse "Kaunas" be pašalinto iš aikštės vieno komandos lyderių Rafaelio Ledesmos rezultatu 0:3 nusileido būsimam čempionui Lenkoranės "Chazar", ir tuomet Lietuvos čempionų atstovai po mačo net pateikė protestą dėl prasto teisėjavimo. Tarp priekaištų turnyro organizatoriams buvo ir perpildyto tvarkaraščio problema, kai dėl per mažos pertraukos tarp varžybų komandoms nelikdavo daug laiko apšilti.

"Lyginant su praėjusiais kartais, kai dalyvavome šiame turnyre, šiais metais buvo prastesnė organizacija. Pasitaikė daug neišspręstų klausimų turnyro pradžioje, kurių organizatoriai neišsprendė. Smulkmenos, bet jos erzino" , - tinklapiui futbolas.lt pasakojo D.Gvildys.

Kaip teigiamą "Kauno" pasirodymo turnyre aspektą treneris išskyrė jaunų futbolininkų žaidimą, tačiau kaip buvęs gynėjas nebuvo patenkintas komandos žaidimu ginantis.

"Nudžiugino jaunų žaidėjų pasirodymas, ypač Artūro Jeršovo. Žaidžiant su geromis komandomis pamatėme silpnąsias savo žaidimo puses. Labiausiai akį rėžia gynyba, bet kaltinti žaidėjų negalima, kadangi šiuo vis dar vyksta fizinis pasirengimas", - per daug kritikuoti nebuvo nusiteikęs D.Gvildys.

Paklaustas ar baigta ekipos komplektacija, D.Gvildys atsakė neigiamai ir teigė, jog reikėtų sustiprinti gynybą bei dar bent dvi pozicijas: "Yra kelios pozicijos, kurias reikia stiprinti. Tokios yra gynybos linijoje, nes, kaip matėme, pasitaiko klaidų, bet dalykai taisomi, viskas priklauso nuo darbo. Taip pat trūksta vieno gero, galingo puolėjo ir kairiojo krašto saugo."

D.Gvildžio teigimu, Lietuvos čempionai šiemet tikisi apginti nugalėtojų titulą ir laimėti Baltijos lygą, o žaidžiant Čempionų lygos kvalifikacinėse varžybose, kuriose praėjusį sezoną "Kaunas" pralaimėjo jau pirmajame etape, reikia palankios fortūnos.

""Kaunas" visur tikisi geriausio rezultato, tiek A lygoje, tiek Čempionų lygoje. Vis tik Čempionų lygoje reikia sekmės, palankių burtų. Praeitais metais sėkmės neturėjome. Prieš Juodkalnijos čempionus vaikinai sužaidė neblogai, tačiau nerealizavome 11 m baudinio... Vienu žodžiu pritrūko sėkmės. A lygoje, Baltijos lygoje, kitų vietų kaip pirmos ir nesitikime", - tikino strategas.