Ewerthonas sustiprino "Espanyol" ekipą © Eurofootball.lt
Ispanijos „Primera“ lygos „%c00108“ klubui priklausantis puolėjas Ewerthonas (%p01255) baigė savo nuomos laikotarpį su Vokietijos čempionais „%c00027“ ir iki šio sezono pabaigos papildė Barselonos „%c00102“ komandos gretas.

Jis buvo įsigytas tam, kad pakeistų komandos kapitoną Raulį Tamudo, kuris dėl lūžusios kairės kojos iš rikiuotės iškrito dviems mėnesiams. Pats 26-erių metų futbolininkas sutiko nutraukti savo nuomos sutartį su „Stuttgart“ ir sugrįžo į Ispaniją. Pagal įvykusį sandėrį, Barselonos klubas iki šio sezono pabaigos sumokės 35 procentus žaidėjo atlyginimo.

„Mūsų komandoje sveiki ir galintys žaisti puolėjai yra Luisas Garcia ir Jonathanas Soriano, - teigė „Espanyol“ sporto direktorius Paco Herrera. - Todėl mums reikėjo dar vieno puolėjo. Kartu su Ewerthonu mes dabar galėsime dirbti iki pat sezono pabaigos“.

Legionierius iš Brazilijos po keturių sezonų praleistų Vokietijos Bundesligos šešis kart čempiono Dortmundo „%c00100“ ekipoje 2005 metais už 3.5 milijonų eurų sumą buvo parduotas „Zaragoza“ klubui.

Ispanijos pirmenybėse Ewerthonas per 65-erias rungtynes pasižymėjo 18 kartų, bet praėjusių metų vasarą buvo paskolintas kitai Vokietijos „Stuttgart“ komandai. Per 11 pasirodymų Bundesligoje jis siuntė kamuolį į tinklą vos vieną kartą.