Kaka geriausiųjų prizus laimėjo ir Italijoje © Eurofootball.lt
Italijos žaidėjų asociacijos metų rinkimuose geriausiojo žaidėjo prizus susišlavė „Milan“ saugas iš Brazilijos Kaka, kuris buvo pripažintas Italijos čempionato metų futbolininku ir geriausiu užsieniečiu.

25 metų Kaka (%p01120) pelnydamas dešimt įvarčių padėjo savo komandai praėjusių metų gegužę tapti stipriausia Europoje. 2007 metais brazilas pasiglemžė geriausio Europos futbolininko bei geriausio pasaulio futbolininko pagal FIFA ir FIFPro versijas prizus.

Tuo tarpu 26 įvarčius praėjusį sezoną „Serie A“ lygoje pelnęs „Roma“ kapitonas Francesco Totti laimėjo geriausio italo apdovanojimą.

„Roma“ strategas Luciano Spalletti, kurio vadovaujama ekipa praėjusį sezoną Italijos pirmenybėse užėmė antrą vietą, gavo metų trenerio apdovanojimą. Milano „Inter“ treneris Roberto Mancini net nebuvo tarp nominuotųjų į šį apdovanojimą, nors jo treniruojama ekipa nesunkiai pasiglemžė čempionės titulą.

Gegužės mėnesį iš didžiojo sporto pasitraukęs, buvęs Romos „Lazio“ žaidėjas Angelo Peruzzi buvo pripažintas geriausiu vartininku, „Inter“ futbolininkas Marco Materazzi – geriausiu gynėju, o „Fiorentina“ rungtyniaujantis saugas Riccardo Montolivo – geriausiu jaunu futbolininku

Traumų kamuojamam „Milan“ puolėjui Ronaldo buvo įteiktas specialus „čempionų čempiono“ apdovanojimas už savo žaidimą per 10 metų, praleistų „Milan“ ir „Inter“ klubuose.

Apdovanojimų ceremonija, neoficialiai vadinama Italijos futbolo Oskarais, buvo surengta Milane po sezono viduryje vykusio trenerių, komandų kapitonų ir teisėjų susitikimo aptarti pastaruoju metu rungtynių metu vykusius incidentus.