"Lyon" vasarą papildys brazilų saugas © Eurofootball.lt
Prancūzijos „Ligue 1“ čempionas „%c00055“ klubas iš kitos šios šalies „%c00090“ ekipos už 14 milijonų eurų sumą įsigijo legionierių iš Brazilijos Edersoną (%p05408). Vis tik dar iki šio sezono pabaigos jis liks Nicoje, ir tik vasarą persikels į Lioną.

Jaunas 22-iejų metų saugas sėkmingai praėjo medicininę apžiūrą, bet likusius keturis Prancūzijos sezono mėnesius vis dar praleis su „Nice“ klubu, ir tik vasarą taps oficialiu „Lyon“ ekipos žaidėju.

Šešiskart iš eilės Prancūzijos čempiono prezidentas Jeanas-Michelis Aulas padėkojo saugui Juninho Pernambucano, kadangi būtent jo iniciatyva ir buvo įsigytas Edersonas, kurio paslaugomis domėjosi dar keletas kitų klubų: „Juninho keletą kartų siūlė pasikviesti į komandą Edersoną“.

Saugas iš Brazilijos savo karjerą pradėjo tėvynėje „Internacional“ klube, o 2004-ųjų metų vasarą papildęs „Juventude“ vienuolikę jis žiemą iš pat pradžių buvo paskolintas Prancūzijos „Nice“ komandai.

Per pirmuosius savo metus užsienyje futbolininkas paliko didelį įspūdį ir Prancūzijos ekipa 2005 metais nusprendė galutinai išpirkti visas teises į brazilą. Nuo to laiko Edersonas tapo pagrindine „Nice“ figūra, iš viso per 77 lygos mačus pelnęs 12 įvarčių.