25 turas: "Man Utd" ir "Chelsea" prarado du taškus © Eurofootball.lt
Šeštadienį Anglijos „Premier“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos aštuonerios 25-ojo turo rungtynės. „Arsenal“ nutraukė „Man City“ nepralaimėtų rungtynių seriją savo stadione, „Man Utd“ paskutinėmis sekundėmis išplėšė lygiąsias su „Tottenham“, „Chelsea“ sužaidė lygiosiomis su „Portsmouth“, „Liverpool“ sutriuškino „Sunderland“, „Bolton“ ir „Wigan“ šventė pergales, o dar dviejuose mačuose laimėtojas nepaaiškėjo.

Ankstyvosiose šios dienos rungtynėse „Man City“ klubas susikovė su vienu iš pretendentu laimėti šių metų Anglijos čempionatą, sostinės Londono „Arsenal“ ekipa. Per pirmąsias penkias minutes „City“ galėjo išsiveržti į priekį, bet po Elano perdavimo jaunasis Stephenas Irelandas savo proga nepasinaudojo, tuo tarpu svečiai savo šanso nepaleido.

9-ąją minutę po gynėjo Bacary Sagna perdavimo iš krašto Togo rinktinės puolėjas Emmanuelis Adebayoras iš arti „sušaudė“ Mančesterio komandos vartininką Joe Hartą. Sužaidus beveik pusvalandį dar vienas įvartis krito į J.Harto ginamus vartus.

Po Eduardo da Silva, E.Adebayoro ir Abou Diaby kombinacijos kamuolys atiteko Gaeliui Clichy, kuris būdamas laisvas kairiame krašte surado įkertantį E.Adebayorą, šis perdavė kamuolį brazilų kilmės kroatui, kuris techniškai susistabdė jį smūgiu per save pasiuntė jį į tinklą.

Bet po kelių akimirkų „Man City“ sušvelnino rezultatą. G.Clichy norėjo užleisti kamuolį už galinės linijos, bet Vedranas Corluka perėmė kamuolį, perdavė jį Gelsonui Fernandesui ir pastarasis tiksliai jį nukreipė į vartus.

Vis tik „City“ vartų sargas šiandien turėjo daug darbo. Po B.Sagna perdavimo E.Adebayoro smūgį galva atmušė J.Hartas, o „kanonierių“ kapitonas Williamas Gallas po pakelto kampinio siuntė kamuolį greta vartų. Paskutinėmis kėlinio minutėmis Mančesterio ekipos bulgarų saugas Martinas Petrovas iš už baudos aikštelės ribų smūgiavo netiksliai.

Antrame kėlinyje Londono klubo saugas Cescas Fabregasas du kartus iš tolimos distancijos mušė pro šalį, Mathieu Flamini smūgis buvo blokuotas, o Micah Richardo ir Richardo Dunne`o pastangomis buvo „užgesinta“ ir E.Adebayoro ataka.

Kitoje aikštės pusėje po brazilo Elano perdavimo po keitimo pasirodęs puolėjas Dariusas Vassellas smūgiavo virš skersinio. „Arsenal“ savo pergalę įtvirtino 88-ąją minutę, kai po Alexandro Hlebo ir C.Fabregaso perdavimų pasižymėjo E.Adebayoras.

Kitose rungtynėse „White Hart Lane“ stadione Londono „Tottenham“ klubas priėmė Anglijos „Premier“ lygos čempionus „Man Utd“. Šiandien „Spurs“ gynyba veikė tiesiog nepriekaištingai ir „raudoniesiems velniams“ beveik nieko naudingo neišpešė.

Bulgarijos rinktinės puolėjas Dimitaras Berbatovas dešiniame krašte suklaidinęs Wesą Browną įsiveržė į baudos aikštelę, ir ten įvartį vos į savus neįsimušė Owenas Hargreavesas, po kurio bandymo išmušti kamuolį, šis nusiriejo kiek virš vartų.

Sekančioje atakoje aikštės šeimininkai savo progos jau nebepaleido. 21-ąją minutę saugas Jermaine`as Jenasas atrodė prarado kamuolį, bet kur buvęs, kur nebuvęs, išdygo vikrusis Aaronas Lennonas, kuris apsivaręs O.Hargreavesą perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kurį perskaitė vartininkas Edwinas van der Saras, bet šalia buvęs D.Berbatovas nestipriu smūgiu nukreipė kamuolį į tuščius vartus.

Po to po dar vieno A.Lennono išpuolio D.Berbatovas šį kartą iš tolėliau „šovė“ pro šalį. Netrukus „Man Utd“ galėjo pralaiminėti rezultatu 2-0, kai D.Berbatovas atsikratęs trijų žaidėjų perdavė kamuolį Robbie Keane`ui, bet šis matomai paskubėjo ir pažeme smūgiavo nestipriai, bei tiesiai į E.van der Saro rankas.

Jau per teisėjo pridėtą laiką ir paskutinę šių rungtynių ataką įvyko stebuklas – po keitimo pasirodęs portugalas Nani pakėlė kampinį, ir Argentinos rinktinės puolėjas Carlosas Tevezas vienu lietumu iš arti nukreipė kamuolį į tinklą ir taip atnešė labai svarbų tašką Mančesterio komandai.

Dar vienose rungtynėse „Frattone Parke“ šeimininkai „Portsmouth“ susikovė su Londono „Chelsea“ klubu. Abejos komandos pirma laimę bandė tolimais smūgiais, bet tai vaisių nedavė. „Aristokratų“ komandoje netiksliai smūgiavo Michaelis Ballackas ir Florentas Malouda, „Pompey“ gretose pro šalį mušė Milanas Barošas ir Niko Kranjčaras.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti 10 minučių kroatas N.Kranjčaras iš vartų linijos išmušė vokiečio M.Ballacko smūgiuotą kamuolį galvą, o kitoje aikštės pusėje „Pompey“ negavo 11 metrų baudinio, nors jų manymu Juliano Belletti pažeidinėjo taisykles prieš čeką M.Barošą.

Didžiulė nesėkmė lydėjo „Portsmouth“ gynėją Noe Pamaorą, po kurio smūgio kamuolys atsimušė į vartų virpstą, o geriausią progą turėjo „Chelsea“, kai Nicolas Anelka ataką iš aštraus kampo sustabdė Davidas Jamesas, ir prie atšokusio kamuolio suskubęs Ashley Cole`as siuntė jį aukštai virš vartų.

Po pertraukos sužaidus tris minutes „Pompey“ galėjo išsiveržti į priekį. Naujokas Jermainas Defoe įsiveržęs į baudos aikštelę smūgiavo kiek nevykusiai, ir M.Barošo pakartotiną smūgį lengvai atrėmė Petras Čechas.

55-ąją minutę būtent Londono ekipa pirmoji šiame mače pralaužė ledus. Kairiuoju kraštu prasiveržęs F.Malouda atliko perdavimą saugui Joe Cole`ui, kuris krūtine susitabdęs kamuolį perdavė kamuolį Prancūzijos rinktinės puolėjui N.Anelka, kuris galiausiai pelnė pirmąjį savo įvartį „Chelsea“ gretose.

Bet neprabėgus nei dešimčiai minučių „Portsmouth“ pavyko atstatyti „status quo“. Vartininkas D.Jamesas atliko ilgą perdavimą, M.Barošas numetė kamuolį J.Defoe, kuris išvengęs nuošalės pinklių nuginklavo P.Čechą.

Vėliau buvęs „Tottenham“ puolėjas nepasinaudojo trejomis progomis, tuo tarpu vartų sargas D.Jamesas sustabdė gynėjų iš Brazilijos Alexo ir J.Belletti atakas, bei neleido pasižymėti Shaunui Wrightui-Phillipsui. Harry Redknappo auklėtiniams pirmą kartą klubo istorijoje Anglijos „Premier“ lygoje pavyko atimti taškus ir „Chelsea“ ekipos.

Paskutinėse šios dienos rungtynėse prastai šį sezoną Anglijos čempionate atrodantis „Liverpool“ klubas savo sirgalių akivaizdoje pademonstravo gerą futbolą ir „Sunderland“ sutriuškino rezultatu 3-0.

Visi įvarčiai buvo įmušti antrajame kėlinyje. 57-ąją po Jaime Carragherio perdavimo aukštaūgis Peteris Crouchas galva nukreipė kamuolį į tinklą. Prabėgus kiek daugiau nei dešimt minučių anglas pabuvojo asistento rolėje, po kurio perdavimo pasižymėjo ispanas Fernando Torresas.

„Sunderland“ du kartus apeliavo teisėją paskirti 11 metrų baudinį, bet arbitro švilpukas abu kartus tylėjo. Tuo tarpu paskutinėmis kėlinio minutėmis tas pats ištiko „Liverpool“ komandą, bet teisėjas nurodė į 11 metrų žymę, prie kurios stojęs kapitonas Stevenas Gerrardas nesuklydo.

Šeštadienio rungtynių statistika:

„%c00054“ 1 – 3 Londono „%c00041“
9‘ [0 – 1] Emmanuel Adebayor
26‘ [0 – 2] Eduardo da Silva
28‘ [1 – 2] Gelson Fernandes
88‘ [1 – 3] Emmanuel Adebayor

Londono „%c00052“ 1 – 1 „%c00040“
21‘ [1 – 0] Dimitar Berbatov
90‘+3 [1 – 1] Carlos Alberto Tevez

„%c00057“ 1 – 1 Londono „%c00042“
55‘ [0 – 1] Nicolas Anelka
64‘ [1 – 1] Jermain Defoe

„%c00056“ 0 – 0 Liverpulio „%c00051“

„%c00261“ 1 – 0 Londono „%c00248“
45‘ [1 – 0] Kevin Kilbane

„%c00315“ 0 – 2 „%c00050“
33‘ [0 – 1] Kevin Nolan
58‘ [0 – 2] Heidar Helguson

24‘ Matthew Taylor („Bolton“) nerealizavo 11 metrų baudinio

„%c00048“ 1 – 1 „%c00338“
68‘ [1 – 0] Sebastian Larsson
89‘ [1 – 1] Emanuel Villa

„%c00045“ 3 – 0 „%c00260“
57‘ [1 – 0] Peter Crouch
69‘ [2 – 0] Fernando Torres
89‘ [3 – 0] Steven Gerrard (11 m.)