"Sūduva" turėjo pripažinti Daugpilio klubo pranašumą © Eurofootball.lt
Šeštadienio vakarą draugiškas rungtynes Vilniaus "Sportimos" manieže žaidė Marijampolės "Sūduva" ir Daugpilio "Daugava" iš Latvijos. Rungtynes rezultatu 2-1 laimėjo kaimyninės šalies ekipa.

"Sūduva" 1 - 2 "Daugava"
37' [0 - 1] Artiom Rudnev
60' [0 - 2] Artiom Rudnev
75' [2 - 1] Willer Souza Oliveira

"Sūduva": A.Vitkauskas; P.Leimonas, M.Skinderis, T.Rimas, T.Mikuckis; M.Gardzijauskas, A.Kėrys (D.Maciulevičius), S.Kozyuberda, G.Slavickas (A.Urbšys); Chedya (Marcus), Marcus (Willer).

Pirmasis kėlinys klostėsi apylygiai, ir abiejų komandų vartininkai turėjo panašiai darbo gindami savo vartus.

Visgi pirmąjį įvartį 37 minutę įmušė svečiai iš Latvijos - po Jurijaus Sokolovo perdavimo iš dešinio krašto tiksliu smūgiu iš 12 metrų pasižymėjo Artiomas Rudnevas.

Iš karto po pertraukos varžovų vartų skersinį sudrebino aikštėje po ketitimo pasirodęs Darius Maciulevičius.

60 minutę "Daugava" po panašios atakos, kaip ir pirmojo įvarčio epizode, pelnė ir antrąjį įvartį - dar kartą gavęs J.Sokolovo perduotą kamuolį įmušė A.Rudnevas.

Kiek vėliau "Daugava" tolimu smūgiu dar pataikė ir į "Sūduvos" vartų virpstą.

Rezultatą 75 min. sušvelnino Marijampolės klubo legionierius Willeris Oliveira, kuris įmušė įspūdingu baudos smūgiu maždaug iš 30 metrų. Po brazilo spyrio kamuolys atsimušė į virpstą ir atsidūrė vartų tinkle.

"Sūduvos" komandoje žaidė ir peržiūroje dalyvaujantys 20-metis gruzinas Giorgi Chedya bei 23 metų brazilas Marcusas. Pastarasis pirmajame kėlinyje patyrė nesunkią traumą ir buvo pakeistas, tačiau antroje rungtynių dalyje vėl pasirodė aikštėje.

Kitas draugiškas rungtynes "Sūduva" greičiausiai turėtų žaisti kitą savaitgalį Marijampolėje su Alytaus "Alyčiu". Vėliau Lietuvos vicečempionai išvyks į treniruočių stovyklą Slovakijoje.