"Ekranas" įtikinamai nugalėjo "Ventspils" ekipą © Eurofootball.lt
Prieš dešimties dienų išvyką į Čekiją „Ekranas“ Ventspilyje (Latvija) įtikinamai 2-0 įveikė vietos „Ventspils“ ekipą. Įvarčius Panevėžio komandai pelnė Vitalijus Kavaliauskas (16 min.) ir Nerijus Sasnauskas (89 min.). Abu įvarčiai krito po kampinių.

Rungtynės prasidėjo be didelių žvalgymųsi: 6 minutę D. Galkevičius iš dešiniojo atakos krašto pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur kamuolio nepasiekė E. Varnas ir V. Kavaliauskas. Po kelių minučių tas pats E. Varnas stipriai smūgiavo iš 12-14 metrų, tačiau kamuolys pataikė į varžovų gynėją. Teisėjui parodžius kampinį po D. Bičkos perdavimo į baudos aikštelę galva pirmąjį įvartį šių metų pasiruošimo cikle pelnė V. Kavaliauskas - 0-1 į priekį išsiveržė svečiai.

Dar po kelių minučių po D. Galkevičiaus perdavimo galva smūgiavo E. Varnas, tačiau kamuolys praskriejo šalia devyniukės.

Kėlinio viduryje, kai atrodė, kad iniciatyva panevėžiečių rankose, „Ventspils“ surengė dvi ypač pavojingas atakas: po perdavimo į baudos aikštelę varžovų aukštaūgiai nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus, o po kampinio nestabdęs kamuolio į vartus nepataikė vienas iš „Ventspils“ puolėjų.

Į tai D. Bička atsakė smūgiu virš vartų iš 25 metrų, vienas prieš vartininką išėjo D. Galkevičius, o baigiantis kėliniui „Ventspils“ vartininkui pagrasino G. Tomkevičius, tačiau smūgis skriejo virš vartų.

Antrąjį kėlinį „Ekranas“ pradėjo su penkiais pakeistais žaidėjais. Žaidimas išsilygino, abi komandos žaidė padriką futbolą. Realią grėsmę varžovų vartams sukelti pavyko tik kėlinio viduryje, kai iš toli smūgiavo po keitimo pasirodę D. Padaigis ir P. Janušauskas. Varžovai atsakė tiksliu baudos smūgiu, kurį „ištraukė“ jaunasis panevėžiečių vartininkas V. Černiauskas.

Baigiantis rungtynėms „Ekrano“ puolimas vėl suaktyvėjo: į „Ventspils“ vartininką pataikė A. Šidlausko smūgiuotas kamuolys, o 89 minutę po P. Janušausko perdavimo iš standartinės situacijos galva kamuolį link vartų nukreipė N. Sasnauskas. Prie kamuolio nesuskubo nei varžovų vartininkas, nei gynėjai ir kamuolys įriedėjo į vartus - galutinis rezultatas 2-0.

Panevėžiečiai į rungtynes atvyko tiesiai iš Palangos, kur dvi savaites plušėjo fizinio paruošimo stovykloje. Per rungtynes „Ekrano“ gretose aikštėje pasirodė 20 futbolininkų.