"Portsmouth" žengė į FA Taurės ketvirtfinalį © Eurofootball.lt
Sekmadienį Anglijos Futbolo (FA) taurės turnyre buvo sužaistos likusios dvejos aštuntfinalio rungtynės. „Middlesbrough“ mačas su „Sheffield United“ pasibaigė nulinėmis lygiosiomis, o „Portsmouth“ tik pačioje mačo pabaigoje palaužė „Preston“.

„Preston“ klubas rungtynėse su „Portsmouth“ galėjo išsiveržti į priekį sužaidus 60 minučių, bet Simono Whaley muštą 11 metrų baudinį atrėmė „Pompey“ vartų sargas Davidas Jamesas.

Vėliau Anglijos rinktinės vartininkas turėjo įsijungti į darbą, kai sureagavo į tolimą bei stiprų Neilo Mellero smūgį. Šeimininkų pastangos jiems taip ir neatsipirko, kadangi paskutinę kėlinio minutę po kampinio kamuolį toliau norėjęs išmušti Darrenas Carteris jį pasiuntė į savus vartus.

Kitame mače „Sheffield United“ ir „Middlesbrough“ mačą tarpusavyje baigė be įvarčių 0-0 ir žais atsakomąsias rungtynes jau šį antradienį Midlsbro mieste. Pirmame šių varžybų kėlinyje šeimininkų puolėjas Jamesas Beattie iš baudos smūgio pataikė į virpstą.

Po pertraukos jau „Middlesbrough“ nepasinaudojo nuostabiu šansu, kai egiptiečio puolėjo Mido akrobatinį smūgį per save atrėmė vartininkas Paddy Kenny. Susitikimo pabaigoje svečiams nedaug pritrūko iki pergalės, bet gynėjo iš Austrijos Emmanuelio Pogatetzo smūgiuotas kamuolys galva buvo išmuštas iš vartų linijos.

Sekmadienio rezultatai:

„Sheffield United“ 0 – 0 „Middlesbrough“

„Preston“ 0 – 1 „Portsmouth“
90‘ [0 – 1] Darren Carter ( į savus vartus)

60‘ Simon Whaley („Preston“) nerealizavo 11 metrų baudinio