FIFA grasina pašalinti Ispaniją iš tarptautinės arenos © Eurofootball.lt
FIFA prezidentas Seppas Blatteris įspėjo ispanus, jog jei ispanų vyriausybė kišis į Futbolo federacijos rinkimų procesą, jų klubai ir nacionalinė rinktinė gali būti pašalinti iš tarptautinio futbolo.

S.Blatteris pareiškė, jog ispanų pašalinimas iš svarbiausių tarptautinių turnyrų bus neišvengiamas, nebent ispanų vyriausybė pakeis savo nuomonę dėl naujo ministerijos įsakymo, kuris verčia šalies neolimpines sporto federacijas surengti rinkimus iki šios vasaros olimpinių žaidynių.

Dėl šios priežasties Ispanijos futbolo federacija gali būti priversta išrinkti naują lyderį ir tai suerzino FIFA prezidentą.

"Jeigu Ispanijos vyriausybė tęs kišimąsį į futbolo reikalus per Sporto ministeriją, j turi suvokti, jog jų klubai ir nacionalinė komanda bus pašalinti iš tarptautinių varžybų. Ispanija gali patekti į tokią situaciją, kuri ateityje gali būti neigiamai sutikta visame pasaulyje. Mane šokiruoja, jog vyriausybė priėmė ministerijos įsakymą, kuris teigia, jog federacijos, kurios nebus įtrauktos į Olimpines žaidynes, turi organizuoti prezidento rinkimus prieš šias žaidynes", - liejo nepasitenkinimą FIFA vadovas.

"Jei Ispanų vyriausybė nori kad jos klubai žaistų ne tik Ispanijoje, ji turi sutikti su tarptautinėmis taisyklėmis ir jų nacionalinė komanda toliau kovos tarptautinėje arenoje. Tai būtų griežta, tačiau sušaukti ypatingajį FIFA komitetą ir nuspręsti Ispanijos likimą užtruktų tik 6 valandas. Tokiu atveju Ispanija negalėtų dalyvauti 2008 metų Europos čempionate, o jos klubai nežaistų UEFA Čempionų lygoje ir UEFA taurės varžybose.",- grasino S.Blatteris.

Graikija ir Portugalija jau buvo patekusios į panašią situaciją, ir tadam 2006 metaism Graikija buvo pašalinta iš tarptautinių varžybų 48 valandoms. S.Blatteris sako manantis, jog ispanų padėtis yra panaši.

"Šią akimirką ispanų atvejis yra identiškas graikų atvejui. Ispanija dalyvauja tarptautinėse varžybose klubų ir nacionalinių rinktinių lygyje. Nesuprantu, kaip tokia šalis kaip Ispanija gali atsidurti tokioje padėtyje Tokie nesutarimai kaip šis nėra gerai nei futbolui, nei vyriausybei. Ypatingasis FIFA komitetas gali nuspręsti uspenduoti Ispanijos futbolo asociaciją. Viliuosi, jog problemos sprendimas greitai bus rastas ir viskas bus greitai išspręsta.",- vylėsi FIFA prezidentas.