Čempionų lygos aštunfinalio antradienio rungtynių apžvalga © Eurofootball.lt
Antradienį Europos futbolo stadionus vėl drebins bekompromisiai mūšiai - prasideda UEFA Čempionų lygos aštunfinalio etapas.

Šešiolika pajėgiausių šio sezono senojo žemyno klubų tęs kovą dėl prestižinės taurės, kuri leis bent metus vadintis stipriausiu iš stipriausiųjų.

EuroFootball.lt trumpai pažvelgia į kiekvieną dvikovą, o pirmiausiai - antradienio rungtynes.

„%c00045“ – Milano „%c00037“

Šiuo metu toli gražu ne pačius geriausius rezultatus demonstruojantis „Liverpool“ turės susikauti su Italijos čempionu ir šio sezono pirmenybių lyderiu Milano „Inter“.

Grupių varžybos abiems ekipoms klostėsi skirtingai. „Inter“ laimėjo penkerias iš šešerių varžybų ir be vargo žengė į kitą etapą. Tuo tarpu anglams sekėsi kur kas kebliau. A grupėje jie per pirmuosius tris mačus iškovojo vos vieną pergalę ir smarkiai sukomplikavo galimybes žengti tolyn, tačiau trys įspūdingos pergalės iš eilės antrajame rate leido Rafaelio Benitezo auklėtiniams išvengti fiasko.

“Inter” klubas yra laikomas poros favoritu. “Serie A” čempionate jie turi net 11 taškų persvarą prieš artimiausią persekiotoją “Roma” ekipą. Tuo tarpu “Liverpool” savo Anglijos "Premier" žengia vos 5 vietoje. Nuo 3 pozicijos juos skiria jau 11 taškų.

Be to, 'raudonieji' savaitgalį sensacingai pasitraukė iš nacionalinio Futbolo Asociacijos (FA) taurės turnyro, namuose 1-2 nusileisdami žemesniojo diviziono „Barnsley“ komandai.

Tačiau patys italų klubo žaidėjai bei treneriai atsargiai kalba apie artėjantį mačą ir laukia sunkios kovos. Jie ypač pabrėžia, kad pirmasis mačas bus „Anfield“ stadione, tad ten reikia pasiekti kuo geresnį rezultatą.

Po dar vienų nesėkmingų rungtynių "Liverpool" norės atsitiesti, tačiau „Inter“ yra grėsmingas varžovas, tad galima laukti ypač intriguojančios kovos.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Liverpool": Reina - Finnan, Carragher, Skrtel, Arbeloa - Benayoun, Gerrard, Mascherano, Babel - Crouch, Torres

"Inter": Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell - Zanetti, Cambiasso, Stankovic, Chivu - Ibrahimovic, Cruz

„%c00028“ – Madrido „%c00003“

Ispanijos čempionato lyderiai „Real“ futbolininkai egzaminuos „Roma“ ekipą. Ispanijos klubas grupėje užėmė pirmąją vietą, tuo tarpu Romos vienuolikė savo grupėje liko antri.

Italijos klubas neslepia ambicijų turnyre. Tačiau pirmasis žingsnis nebus lengvas, mat ne ką mažesnius tikslus sau kelia ir pastaraisiais metais nesėkmingai turnyre pasirodęs "Real".

Vienas iš „Roma“ lyderių Francesco Totti buvo kupinas optimizmo ir teigė esąs įsitikinęs, kad jie įveiks priešininkus. Nors kiti komandos žaidėjai yra kiek atsargesni, tačiau vienbalsiai tvirtina, kad jie yra pajėgūs įveikti „Real“.

Madrido komanda savaitgalį patyrė kiek netikėtą pralaimėjimą prieš „Real Betis“ ekipą, tačiau teigia, kad šis pralaimėjimas neturės jokios įtakos artėjančiam mačui su „Roma“. Tiesa, ispanų ekipos sudėtį pastaruoju retina žaidėjų traumos. Mače tikrai neišvysime vieno iš ekipos lyderių Robinho, Wesley Sneijderio, Javiero Saviolos bei gynėjų Marcelo ir Pepe. Neaišku ar galės rungtyniauti ir Gabrielis Heinze, tačiau labiau tikėtina, kad gynėjas jau galės pasirodyti aikštėje.

Pirmasis mačas vyks Romoje, tad šeimininkai norės įgyti kuo didesnį pranašumą prieš atsakomąjį mačą Madride, kur „Real“ futbolininkai šį sezoną nepatyrė dar nė vieno pralaimėjimo.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Roma": Doni; Panucci, Juan, Mexes, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Mancini; Totti

"Real": Casillas; Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Torres; Diarra, Gago, Guti; Robben, Raul, Van Nistelrooy

Pirėjo „%c00131“ – Londono „%c00042“

Graikų klubas C grupėje liko antroje vietoje, nusileidęs tik Madrido „Real“ komandai. Tuo tarpu „Chelsea“ B grupėje užėmė pirmąją vietą.

Vyriausias „Chelsea“ klubo treneris Avramas Grantas nenuvertino varžovų ir teigė, kad tikisi nelengvos kovos. Komandos sudėtis pastaruoju metu sustiprėjo, kai po traumos į rikiuotę grįžo Frankas Lampardas, o iš Afrikos Nacijų taurės turnyro sugrįžo Didier Drogba, Michaelis Essienas ir Salamounas Kalou.

Tiesa, manoma, kad Anglijos ekipos strategas šiame mače leis pailsėti ir F.Lampardui, ir gynėjui Johnui Terry.

Tuo tarpu „Olympiacos“ komanda yra kupina optimizmo. Ekipos žaidėjas Darko Kovacevičius mano, jog jie yra pajėgūs nugalėti Londono klubą. Žaidėjas ypač pabrėžė, kad pirmasis mačas Graikijoje, kur ekipą palaikys kaip visuomet aktyvūs sirgaliai, bus labai svarbus, todėl būtina pasiekti pergalę.

Graikų klubas tvirtino, kad jau patekimas į aštuntfinalį jiems yra geras rezultatas, tačiau apetitas kyla bevalgant, todėl šios poros dvikovos turėtų būti ne mažiau įtemptos.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Olympiakos": Nikopolidis; Leonardo, Julio Cesar, Patsatzoglou, Zewlakow; Stoltidis, Ledesma, Belluschi, Galletti, Djordjevic; Kovacevic

"Chelsea": Cech; Bridge, Carvalho, Alex, Ferreira; Makelele, Essien, Ballack, Wright-Phillips, Cole; Drogba

Gelzenkircheno „%c00015“ – „%c00109“

Tai viena iš porų, kurioje išskirti favoritą yra labai sunku. Vokiečiai savo grupėje liko antroje vietoje, nusileidę tik „Chelsea“, o „Porto“ A grupėje kiek netikėtai užėmė pirmąją poziciją, aplenkę „Liverpool“ klubą.

„Schalke“ savo šalies čempionate kol kas žengia ketvirtoje vietoje, tačiau tik 5 taškais nusileidžia „Bayern“ komandai. Tuo tarpu „Porto“ Portugalijos čempionate įsitvirtino pirmoje vietoje.

Vienas iš Portugalijos klubo lyderių Ricardo Quaresma teigė, kad nenuvertina vokiečių ir tikisi labai įtemptos kovos. Jam pritarė ir ekipos puolėjas Lucho Gonzalezas. Abu žaidėjai mano, jog pirmasis mačas Vokietijoje nebus pats svarbiausias: „Viską gali lemti rungtynės namuose“,- teigė R.Quaresma.

„Schalke“ komandos žaidėjai, bei treneriai taip pat mano, jog komandų pajėgumas yra apylygis. Ekipos strategas Mirko Slomka išreiškė didelį susirūpinimą, kad bus sunku sustabdyti tokius žaidėjus kaip R.Quaresma.

Tačiau puolėjas Kevinas Kuranyi optimistiškai teigė, kad yra tikras, jog „Schalke“ peržengs „Porto“ barjerą ir pateks į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Schalke: Neuer, Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann, Ernst, Jones, Rakitic, Kobiashvili, Asamoah, Kuranyi

"Porto": Helton, Fucile, Pedro Emanuel, Bruno Alves, Cech, Lucho Gonzalez, Paulo Assuncao, Raul Meireles, Sektioui, Lisandro Lopez, Quaresma