R.Benitezas: "Pergalė be galo svarbi visiems" © Eurofootball.lt
"%c00045" vyriausiasis treneris Rafaelis Benitezas neslėpė džiaugsmo po antradienį jo auklėtinių iškovotos svarbios pergalės UEFA Čempionų lygos aštunfinalyje prieš Milano "%c00037".

Po kelių skaudžių ir nuviliančių nesėkmių žengę didelį žingsnį ketvirtfinalio link liverpuliečiai kuriam laikui sumažins spaudimą nuolatinių kritikos strėlių sulaukiančiam strategui.

"Visi žino, jog mums labai reikėjo laimėti",- sakė po pergalės rezultatu 2-0 sakė R.Benitezas. - Tai buvo be galo svarbu ir klubui, ir sirgaliams.

"Visada pasitikiu šia komanda ir neabejoju, jog ateityje mūsų laukia daug pergalių."

Įvarčius šeimininkams, didžiąją mačo dalį turėjusiems kiekybinę persvarą po to, kai iš aikštės pirmajame kėlinyje buvo pašalintas italų gynėjas Marco Materazzi, rungtynių pabaigoje pelnė puolėjas Dirkas Kuytas ir saugas Stevenas Gerrardas.

"Mums reikėjo būti kantriems. Prieš tokią puikią ir gerai organizuotą ekipą kaip "Inter" reikia žaisti kantriai ir laukti progų, nes jų tikrai bus",- pridūrė specialistas iš Ispanijos.

"Jiems bus sunku pasiekti teigiamą rezultatą savo stadione, tačiau, nors pasitikime savo jėgomis, atsipalaiduoti tikrai nežadame."

Tuo tarpu "Inter" vyriausiasis treneris Roberto Mancini tikino, jog jo komanda padarė viską, ką galėjo tokiomis aplinkybėmis.

"Buvau truputį išsigandęs jau tada, kai pirmąsias geltonas korteles gavo Cristianas Chivu ir M.Materazzi, nes kai abu vidurio gynėjai būna įspėti, atsiranda pavojus",- kalbėjo italas.

"Liverpool" daug nesukūrė, bet nuolatos spaudė mus, todėl likę dešimtyje mes negalėjome padaryti nieko daugiau. Deja, paskutinės penkios minutės buvo lemiamos."

Tiesa, R.Mancini neprarado vilties prasimušti į kitą etapą ir prisiminė istoriją, kuri yra palanki "Inter". 1965 metais Milano komanda atkrintamosiose varžybose vienintelį kartą iki šiol susitiko su "Liverpool" ir pirmąjį mačą Anglijoje pralaimėjo 1-3, tačiau namie atsirevanšavo 3-0, o vėliau tapo čempione.

"Atrodo, kad tai sutapimas, bet galbūt istorija pasikartos. Mums, norint patekti į ketvirtfinalį, reikia mušti tris įvarčius, bet ši ekipa tikrai gali tai padaryti",- vylėsi R.Mancini.