Čempionų lygos trečiadienio aštuntfinalio mačų apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį kovas UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje tęs likę aštuoni klubai.

Londono „%c00041“ – „%c00062“

Šiuo metu Anglijos „Premier“ lygoje pirmaujantys „Arsenal“ futbolininkai namuose priims praėjusio sezono turnyro nugalėtoją „AC Milan“. Ekspertų teigimu, tai - viena iš įdomiausių porų, kurioje nusakyti aiškų favoritą yra praktiškai neįmanoma.

„Milan“ grupės varžybose užėmė pirmąją vietą, o 'Kanonieriai' liko antri, nusileidę tik „Sevilla“ klubui.

Tiesa, Milano komandai reikalai savo šalies čempionate klostosi ne itin gerai, kai tuo tarpu „Arsenal“ Anglijoje turi jau 5 taškų persvarą prieš artimiausią persekiotoją „Manchester United“.

„Milan“ ekipos žaidėjas Genaro Gatuso teigė, kad tikisi sunkios kovos, nes žino, kad „Arsenal“ dabar yra puikioje formoje ir juos sustabdyti bus labai sunku. 'Kanonierių' klubo lyderis Cescas Fabregas taip pat žarstė komplimentus varžovams, teigdamas, kad komandoje jie turi daug puikių žaidėjų, kurių pagrindinis ginklas bus patirtis.

Glazgo „%c00119“ – „%c00006“

Barselonos komandai ir vėl teks keliauti į Glazgą, tik šį kartą žaisti nebe su "Rangers", o „Celtic“ futbolininkais. Grupės varžybose „Barca“ užėmė pirmąją vietą aplenkdami „Lyon“ klubą, o „Celtic“ liko antri po „AC Milan“.

Katalonai Ispanijos čempionate sumažino atsilikimą nuo lyderio Madrido „Real“ iki 5 taškų, tad į Škotiją ekipa turėtų keliauti gerai nusiteikusi.

„Turime nusiteikti rimtai kovai ir nedaryti klaidų“,- taip apie artėjantį mačą kalbėjo „Barcelona“ kapitonas Carlesas Puyolis.

Tuo tarpu „Celtic“ ekipos nariai taip pat buvo kupini optimizmo ir tikino, jog padarys viską, kad sutrukdytų varžovams pasiekti pergalę. Scottas Brownas pažadėjo, kad škotai kaip visada žais kietai ir nesuteiks laisvės priešininkams.

Stambulo „%c00148“ – „%c00107“

„Sevilla“ grupės varžybose užėmė pirmąją vietą, aplenkdami „Arsenal“, o „Fenerbache“ G grupėje liko antra, nusileisdama tik „Inter“ klubui.

„Manau, pasieksime teigiamą rezultatą“,- taip apie artėjantį mačą kalbėjo „Sevilla“ klubo žaidėjas Diego Capelas. Jam pritarė ir kiti komandos žaidėjai bei treneris Manolo Jimenezas.

Savaitgalį Ispanijos pirmenybėse „Sevilla“ iškovojo pergalę išvykoje prieš „Espanyol“ ekipą 4-2 ir taip dar pagerino savo padėtį turnyrinėje lentelėje.

D.Capelas teigė, kad šis rezultatas pozityviai nuteikė komandą prieš artėjantį mačą Stambule.

„Fenerbache“ klubas yra vienas iš tų, kurie gana netikėtai pateko i aštuntfinalį. Nors turkai turi žemiausią reitingą iš visų komandų, kurios tęsia kovas turnyre, patys žaidėjai tvirtina, kad tai dar nieko nereiškia.

Pirmasis mačas vyks nesvetingoje varžovams Turkijoje, tad galima laukti įnirtingos kovos ir pragariško sirgalių palaikymo tribūnuose.

„%c00055“ – „%c00040“

Prancūzijos čempionai dar vienoje intriguojančioje aštuntfinalio dvikovoje priims Anglijos čempionus.

Prancūzai E grupėje liko antri, nusileisdami tik „Barcelona“ ekipai. Tuo tarpu „Manchester United“ F grupėje užėmė pirmąją vietą, aplenkdami „Roma“ klubą.

„Lyon“ veteranas saugas Juninho negailėjo pagyrų anglams: „Jie tikrai šiuo metu yra viena geriausių komandų Europoje.“

Jam pritarė ir Karimas Benzema, pridūręs, jog jo ekipa, nepaisant to, yra pajėgi peržengti ir šį barjerą. Užduoties įvykdymo sėkmė greičiausiai priklausys nuo to, kaip "Lyon" seksis stabdyti "Man Utd" lyderį Cristiano Ronaldo, kuris šį sezoną demonstruoja itin galingą žaidimą ir varo į neviltį tiek varžovų gynėjus, tiek vartininkus.

„Man Utd“ vyriausiasis treneris Seras Alexas Fergusonas, ruošdamasis šiam mačui, leido kai kuriems futbolininkams leido šiek tiek pailsėti: „Suteikiau poilsio ekipos lyderiams, nes rungtynėse su „Lyon“ mums jų reikės kaip niekad energingų ir pasiruošusių kovai.“