"Žalgirio" lygiosios su Rusijos klubu © Eurofootball.lt
Vilniaus "Žalgiris" kontrolines varžybas Turkijoje su Rusijos pirmosios lygos Naberežnyje Čelnų "Kamaz" komanda baigė lygiosiomis 1-1 (1-0).

"Žalgirio" komanda į priekį išsiveržė 5-ąją minutę. Po Andriaus Puotkalio pakelto kampinio taikliai galva smūgiavo gynėjas Audrius Veikutis - kamuolys nuo virpsto atsidūrė vartuose. Didžiąją rungtynių dalį iniciatyva priklausė Rusijos komandai, bet žalgiriečiai sėkmingai gynėsi, todėl varžovams pavojų prie vartų pavykdavo sukurti labai retai.

"Žalgiris" stengėsi atsakyti greitais išpuoliais. Antrajame kėlinyje po galingo Ramūno Radavičiaus smūgio "Kamaz" nuo antrojo įvarčio išgelbėjo vartininkas, spėjęs atmušti į "devyniukę" skriejusį kamuolį. Dar vėliau po Nerijaus Vasiliausko perdavimo smūgiuodamas iš kelių metrų Denisas Archipovas "prašovė'" virš vartų.

Rusijos komanda rezultatą išlygino 86 min. Kamuolį aikštės viduryje neapdariai prarado Arvydas Veikutis, o "Kamaz" žaidėjo smūgis iš 20 metrų buvo neatremiamas.

"Žalgiris" šias rungtynes žaidė ne stipriausios sudėties. Ekipos vyriausiasis treneris Viačeslavas Mogilnas sakė, kad Igoris Morinas ir Raimondas Vilėniškis pasiprašė poilsio, Aleksejus Dubyna per varžybas su Maskvos "Lokomotiv" patyrė traumą, o Julianas Bursukas dar tik atsigauna po kelio sumušimo. Šią traumą legionierius Iš Moldovos patyrė prieš išvyką į Turkiją, kai "Sportimos" manieže žaista su 'Šilute".

V.Mogilnas per šiandienos rungtynes išskyrė jaunojo gynėjo Egidijaus Vaitkūno žaidimą. "Jis kariajame gynybos krašte rungtyniavo taip užtikrintai, jog galima buvo pagalvoti, jog jau seniai yra pagrindinės sudėties futbolininkas", - pažymėjo V.Mogilnas.

"Žalgirio" sudėtis: Ernestas Šetkus, Tomas Sirevičius, Audrius Veikutis, Igoris Steško, Egidijus Vaitkūnas, Ramūnas Radavičius, Marius Dovydėnas (Arvydas Veikutis, 70), Vitoldas Čepauskas, Denisas Archipovas, Andrius Puotkalis (Arminas Vaskėla, 80), Nerijus Vasiliauskas.

Paskutines rungtynes Turkijoje "Žalgiris" vasario 25-ąją žais su Baltarusijos čempionu Borisovo BATE.