Oficialu: A.Velička keliasi į "Viking" © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės puolėjas Andrius Velička sutiko palikti Edinburgo "Hearts" ir keltis į Norvegiją žaisti Stavangero "Viking" klube iki 2011 metų.

Kaip [link="http://www.futbolas.lt/index.php"]futbolas.lt[/link] jau skelbė, 28 metų lietuvis nuo savaitgalio derino sutarties sąlygas su "Viking", ir susitarimas antradenį galutinai buvo pasiektas.

Oficiali "Viking" svetainė patvirtino, jog futbolininkas praėjęs medicininę apžiūrą įsipareigojo Stavangero klubui ketveriems metams. Neoficialiais duomenimis, už A.Veličką norvegai sumokės 600 tūkstančių svarų iš pradžių, o dar 400 tūkstančių pridės žaidėjui komandoje pasiekus 50 rungtynių skaičių.

"Džiaugiuosi, kad A.Velička sustiprins mūsų komandą. Jo įvarčių statistika rodo, kas jis yra rezultatyvus puolėjas - 25 įvarčiai per 49 rungtynes "Hearts" yra solidus skaičius. Škotijos čempionate jis patenka tarp rezultatyviausių nepaisant to, kad jo komanda užima vos 7 vietą. Tai parodo jo sugebėjimą mušti įvarčius", - sakė "Viking" sporto direktorius Egilis Ostenstadas.

Tuo tarpu Edinburgo "Hearts" ekipos treneris Stephenas Frailas apgailestavo dėl antrą sezoną iš eilės rezultatyviausiu komandos žaidėju buvusio lietuvio išvykimo

"Jis mūsų rezultatyviausias žaidėjas, ir tai akivaizdžiai yra praradimas. Jis parodė tikrą norą žaisti ir sunkiai dirbo komandos labui. Kaip jau esu sakęs anksčiau, jo nusiteikimą pademonstravo tai, kad jis žaidė net su išnarintu pirštu", - gyrė A.Veličką laikinasis Edinburgo klubo strategas S.Frailas, tarp kurio auklėtinių ir toliau lieka devyni lietuviai.

Edinburgo "Hearts" savininkas Vladimiras Romanovas škotų spaudai teigė, jog klubas tiesiog nusprendė pasinaudoti geru pasiūlymu: "Daugiau laukti nebuvo tikslo. Jeigu būtumę laukę, A.Veličkos kaina būtų kritusi. "Hearts" ekipoje Andrius rungtyniavo puikiai, tačiau pasikalbėję su treneriais nusprendėme, jog komandoje jį gali pakeisti ir jaunesni puolėjai."

Baigęs derybas su "Viking" A.Velička išvyk į Škotiją, o į Norvegiją turėtų grįžti ketvirtadienio vakare. Penktadienį bei šeštadienį žaidėjas prisijungs prie naujosios savo komandos treniruočių ir jau sekmadienį gali debiutuoti draugiškose rungtynėse prieš "Odense".