"Kauno" akiratyje - L.Aničičius ir puolėjas iš Čekijos © Eurofootball.lt
Lietuvos čempionas FBK "%c00030" ieško pastiprino puolimo grandyje - su kauniečiais treniruojasi buvęs Klaipėdos "Atlanto" snaiperis Luka Aničičius (%p05117), o į ekipos peržiūrą taip pat atvyko čekas.

28 metų puolėjas iš Kroatijos Luka Aničičius po praėjusio sezono dėl neišmokėtos algos paliko "Atlantą" ir pradėjo ieškotis naujos komandos.

Jau senokai sklido kalbos, kad žaidėju domisi "Kaunas", tačiau išvykęs į Kroatiją L.Aničičius į Lietuvą iki šio savaitgalio taip ir negrįžo. Visgi pirmadienį puolėjas jau dalyvavo Lietuvos čempionų treniruotėje.

"Kauno" naujokas Lietuvos futbolo aistruoliams turėtų būti gerai pažįstamas. Praėjusį sezoną jis atstovavo Klaipėdos "Atlantui" ir buvo jo lyderis. A lygos čempionate kroatas pelnė net 17 įvarčių. A lygoje daugiau už L.Aničičių įmušė tik puolėjai Povilas Lukšys (26) ir Mindaugas Grigalevičius (18).

L.Aničičius Kroatijoje yra rungtyniavęs pirmajame divizione, "Zadar" klube, taip pat žaidęs Danijos pirmajame divizione.

Žaidėjas pastaruoju metu gydėsi traumą, todėl negalėjo sportuoti.. "Šiandien kroatas dar treniravosi ne su komanda, o atskirai", - sakė "Kauno" treneris Artūras Ramoška. Vis dėlto puolėjas kovo 6 dieną kartu su komanda vyks į treniruočių stovyklą Lenkijoje.

Be L.Aničičiaus, į "Kauno" peržiūrą atvyko ir dar vienas legionierius - čekas Jiri Adamecas.

Kovo 21 dieną 26-ąjį gimtadienį švęsiantis Jiri Adamecas gali žaisti kairiojo atakuojančio saugo ir puolėjo pozicijose. Futbolininkas 15 kartų yra rungtyniavęs Čekijos U-19 ir U-21 rinktinėse, pelnęs keturis įvarčius.

Stipriausioje Čekijos lygoje J.Adamecas sužaidė 92 mačus ir įmušė penkis įvarčius. Antrojoje pagal pajėgumą šalies lygoje futbolininkas rungtyniavo 62 kartus, o vartininkus nuginklavo 19 kartų.

Į "Kauno" peržiūrą atvykęs čekas pastaruoju metu žaidė Česke Budejovice "Dinamo" komandoje.