R.Koemanas: "Tai - labai svarbi pergalė" © Eurofootball.lt
Ronaldas Koemanas neslėpė džiaugsmo po to, kai jo treniruojama "%c00004" ekipa iškovojo Ispanijos Karaliaus taurę, bei skyrė pergalę tiems, kurie šį sezoną patyrė tiek daug pralaimėjimo kartėlio.

Olandas taip pat tvirtino, kad šis trofėjus, iškovotas finale 3-1 įveikus "Getafe", nesėkmingo sezono metu yra paguoda visiems, dirbantiems klube ir palaikantiems jį.

"Tai - labai svarbi pergalė, kurios visi laukė devynerius metus,- kalbėjo R.Koemanas, o paklaustas, ką po rungtynių rūbinėje sakė futbolininkams, pridūrė: "Liepiau gerai atšvęsti, juk pergalę lėmė visos komandos pastangos."

Nepaisant sėkmės taurės turnyre, žiniasklaidoje nenutyla gandai, jog specialistas vis tiek bus atleistas, mat Ispanijos čempionate "Valencia" klubui, užimančiam tik 16 vietą, netgi gresia iškritimas į žemesniąją lygą.

"Trenerio darbas yra sunkus, bet jeigu nesi tam pasiruošęs, geriau rinktis kitą profesiją,- tvirtino R.Koemanas. - Žinau apie gandus, susijusius su mano ateitimi, o juk, tenka pripažinti, kartais jie pasitvirtina. Bet kol kas niekas man nieko nesakė.

"Negaliu kontroliuoti to, kas nutiks ateityje, bet jei klubo vadovai nori su manimi pasikalbėti, rytoj dieną būsiu namie."

Tuo tarpu "Getafe" strategas Michaelis Laudrupas guodėsi, kad jo ekipai pritrūko patirties žaidžiant tokios svarbos mačus.

"Finalai yra visuomet ypatingi,- tikino 43 metų danas. - Iš esmės, skirtumų nėra daug, bet futbolininkai neretai teikia per daug dėmesio tam didžiam įvykiui ir dėl to atsiranda papildoma įtampa.

"Valencia" išnaudojo pačią pirmą rungtynėse susikurtą progą, o netrukus ir antrąją. Varžovai turi puikią komandą, todėl buvo sunku pralaužti jos gynybą. Nepaisant to, mes turėjome progų, tačiau sėkmė nebuvo mūsų pusėje."