"Inter" eliminavo "Lazio" ir žais Italijos taurės turnyro finale © Eurofootball.lt
Atsakomajame Italijos taurės ("Coppa Italia") pusfinalio mače Milano "Inter" klubas išvykoje rezultatu 2-0 įveikė Romos "Lazio" ir pateko į finalą, nes pirmoji dvikova Milane baigėsi be įvarčių.

Romos "%c00019" 0 - 2 Milano "%c00037"
(pirmosios rungtynės 0-0, bendras rezultatas 0-2)
58' [0 - 1] Vitor Hugo Pele
85' [0 - 2] Julio Cruz

83' Marco Materazzi ("Inter") pašalintas iš aikštės

Emocingame bei intriguojančiame mače "Lazio" rungtyniavo aktyviau ir jau pirmosiomis minutėmis galėjo išsiveržti į priekį, bet po Cristiano Ledesma baudos smūgio kamuolys pataikė į "Inter" vartų virpstą.

Vėliau labai arti tikslo buvo "Lazio" puolėjai Tomasso Rocchi ir Goranas Pandevas, dar vieną labai pavojingą baudos smūgį atliko C.Ledesma. "Inter" taip pat ne vien tik gynėsi ir po techniško Davido Suazo perdavimo kiek netaikliai šeimininkų vartus atakavo Luisas Jimenezas.

Antrajame kėlinyje "Lazio" toliau spaudė varžovus, bet įveikti "Inter" gynybos ir vartininko veterano Francesco Toldo nesugebėjo. Tuo tarpu Milano klubas pasinaudojo savo proga, ir sužaidus beveik valandą krito pirmasis įvartis - po Davido Suazo perdavimo iš krašto galingu šūviu iš maždaug 14 metrų pasižymėjo jaunasis portugalas Pele.

Romos Olimpinio stadiono šeimininkai nepasidavė ir F.Toldo turėjo gelbėti savo komandą nuo labai pavojingo G.Pandevo smūgio, o po Ousmane'o Dabo galingo tolimo šūvio kamuolys prašvilpė visiškai šalia virpsto.

Rungtynių pabaigoje įtampa vis labiau kilo ir "Inter" treneris Roberto Mancini buvo išvytas į tribūnas už gestus teisėjui. 83 minutę Milano ekipa dar ir liko dešimtyje, nes iš aikštės buvo pašalintas po keitimo joje pasirodęs gynėjas Marco Materazzi, kuris grubiai pargriovė G.Pandevą per kojas ir užsidirbo raudoną kortelę.

Panašaus likimo vos išvengė ir Julio Cruzas, bet jo neleistino veiksmo prieš Aleksandrą Kolarovą nežaidybinėje situacijoje teisėjas nepastebėjo. "Inter" puolėjui iš Argentinos fortūna dar kartą nusišypsojo 85 minutę, kai "Lazio" vartininkas Marco Ballotta bandydamas išmušti kamuolį pataikė tiesiai į komandos draugą Sebastiano Siviglia ir J.Cruzui beliko įmušti į tuščius vartus.

Antruoju įvarčiu "Inter" galutinai įtvirtino savo pergalę ir ketvirtus metus iš eilės iškovojo teisę žaisti Italijos taurės finale. Jame "Inter" kausis su "Roma" ir "Catania" poros nugalėtoju, kuris paaiškės rytoj. Pirmąjį mačą Romos futbolininkai laimėjo 1-0.