Vokiečiai nesugebėjo įveikti baltarusių © Eurofootball.lt
Be Čekijos ir Lietuvos dvikovos, antradienį Europoje vyko dar kelios draugiškos rungtynės, kuriose žaidė ir būsimojo Europos čempionato dalyvės.

Nemaža staigmena užfiksuota Kaizerslauterne, kur Vokietijos rinktinė nesugebėjo įveikti baltarusių. Šeimininkai galingai pradėjo rungtynes. 10 min. Lukas Podolski suklaidino kelis varžovus, tiksliai perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Miroslavas Klose pergudravo vartininką Vasilijų Chomutovskį ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. Dar po 10 minučių Vladimiras Korytko, mėgindamas išmušti Davido Odonkoro perdavimą prie vartų, netyčia nukreipė kamuolį į savus vartus.

Visiškai kitoks vaizdas aikštėje buvo po pertraukos. 61 min. po puikaus Aleksandro Kulčijaus perdavimo iš aikštės gilumos Vitalijus Bulyga pabėgo nuo gynėjų ir nuginklavo Jensą Lehmanną. V.Bulyga tapo ir rungtynių herojumi. 88 min. vokiečiams praradus kamuolį, baltarusis prasiveržė link vartų ir tiksliai smūgiavo iš 18 metrų. Po šio įvarčio varžovams paplojo net vokiečių trenerių štabo atstovas Berndas Stange.

Viena čempionato šeimininkių Austrija Grace susitiko su Nigerija. 12 min. austrai atsidūrė priekyje – Ronaldas Linzas baudos aikštelėje galva numetė kamuolį Romanui Kienastui, ir šis pasižymėjo puikiu smūgiu iš eigos. Tiesa, jau 18 min. rezultatas tapo lygus, kai austrams praradus kamuolį, afrikiečiai surengė greitą išpuolį ir atakos smaigalyje atsidūręs Kalu Uche pasiuntė kamuolį į vartus.

Pirmajame kėlinyje Austrijos rinktinė bandė žaisti schema 3-5-2, tačiau Nigerijos rinktinei visiškai kontroliuojant situaciją aikštėje, Josefas Hickersbergeris buvo priverstas pakeisti išsidėstymą į 4-4-2.

Po pertraukos įvarčio autorių pakeitęs Erwinas Hofferis sudrebino varžovų vartų skersinį. rungtynės taip ir baigėsi, 1-1.

Be Thierry Henry, Patrico Evra ir Patricko Vieira rungtynes pradėjusi Prancūzijos rinktinė 2-0 palaužė Ekvadorą. Daugelio nuostabai, abu įvarčius 58 ir 85 min. pelnė „St Etienne“ 22 metų puolėjas Bafetimbi Gomis, po pertraukos pakeitęs Djibrilą Cisse. Toks B.Gomio pasirodymas sustiprino jo šansus važiuoti į Europos čempionatą.

Lenkijos rinktinė Vokietijoje po ankstyvo Maciejaus Zurawskio įvarčio (3 min.) minimalia persvara, 1-0 palaužė Albaniją. Tai buvo 1200-asis lenkų rinktinės įvartis per visą istoriją.

Kiti rezultatai:

Estija 1 – 1 Gruzija

Liuksemburgas 1 – 1 Kabo Verdė

Juodkalnija 3 – 0 Kazachstanas