Ekspertų mintys apie C.Ronaldo ir Madrido "Real" © Eurofootball.lt
Po ne vienerius metus trukusių spekuliacijų prieitas liepto galas - "%c00040" klubas oficialiai patvirtino, kad už 80 milijonų svaro sterlingų sutiko parduoti Cristiano Ronaldo (%p01877) Madrido "%c00003" ekipai.

Nors iki šiol tiek Anglijos čempionų vadovai, tiek vyriausiasis treneris Seras Alexas Fergusonas prisiekinėjo, kad toks niekuomet neįvyks, paties portugalo noras išbandyti save 'Karališkajame' klube padarė savo.

"Eurofootball.lt" pateikia BBC publikuojamas ekspertų mintis bei pasvarstymus, ar "Man Utd" priėmė teisingą sprendimą.

Philas McNulty, BBC ekspertas:

"Prieš metus Fergusonas, kalbėdamas apie galimą Ronaldo perėjimą į "Real", pasakė plačiai pasklidusią frazę: "Ar jūs manote, kad aš turėsiu kažką bendro su ta mafija? Tikrai ne."

80 milijonų svaro sterlingų čekis vis tik turi nepaprastai didelę galią.

"Bet "Man utd" visuomet buvo svarbiau nei vienas Ronaldo, todėl dar vienos gandais bei žiniasklaidos spėlionėmis apipintos vasara niekam nereikėjo - atėjo laikas judėti į priekį.

"Prieš 12 mėnesių Fergusonas atkalbėjo portugalą bei įtikino likti Anglijoje, bet "Man Utd" strategas negali kiekvieną tarpsezonį įtikėti vieno futbolininko, kad ir koks jis svarbus bebūtų.

"Ronaldo veide dažnai galėjome išvysti rūgščią miną, kuomet komandos draugai neatlikdavo perdavimo, visi atsimena rankų mosikavimo, galvos kraipymo ir pykčio šou po to, kai Fergusonas nusprendė jį pakeisti dvikovoje su "Man City".

"Tačiau atsiminimai negali būti vien nykus - per šešis metus Mančesteryje Ronaldo įrodė esąs nuostabiai talentingas žaidėjas, itin svariai prisidėjęs prie klubo pergalių tiek nacionaliniuose turnyruose, tiek Europoje."

Buvęs "Man Utd" žaidėjas Paddy Crerandas:

"Mano pirma reakcija - nusivylimas, nes C.Ronaldo yra nuostabus žaidėjas. Kalbos, ar jis liks ar išvyks, tęsėsi jau metus, bet aš tikėjausi, jog portugalas liks tol, kol komandai vadovaus Fergusonas. Taip neįvyko, nes futbolininkas akivaizdžiai nori išvykti.

Visuomet galvojau, kad jis liks dar keliems metams, todėl esu nusivylęs."

Andy Mittenas, žurnalistas, "Man Utd" gerbėjas

"Istorija atsimins C.Ronaldo dėl indėlio, kurį jis davė komandai, bet kartu ir dėl jo irzlumo, egoizmo bei užsispyrimo. Klubas uždirbs iš šio sandorio ir tikrai nežlugs.

"Manau, kad Fergusonas yra labai protingas bei turi resursų, kad galėtų Ronaldo sėkmingai pakeisti. Turime nepaprastą trenerį, o tai svarbiau, nei labai geras krašto saugas."

Didžiosios Britanijos premjeras Gordonas Brownas:

"Jis - vienas geriausių planetos žaidėjų, todėl Anglijos žmonėms veikiausiai liūdna, kad jis išvyksta.

"Tačiau aš puikiai pažįstu Fergusoną ir žinau, jog jis sugebės atnaujinti ir performuoti ekipą. Neabejoju, kad ir "Man Utd", ir visas Anglijos futbolas per ilgesnį laiką dėl šio perėjimo ne susilpnės, o tik dar sustiprės."