Prasideda Konfederacijų taurės turnyras © Eurofootball.lt
Birželio 14-29 dienomis Pietų Afrikos Respublikoje vyks Konfederacijų taurės turnyras, kuris bus generalinė repeticija prieš kitąmet šalyje vyksiantį Pasaulio futbolo čempionatą. Šiame turnyre varžysis 8 rinktinės iš šešių skirtingų žemynų, kurios yra suskirstytos į dvi grupes.

A grupė:

Ispanija
PAR
Irakas
Naujoji Zelandija


A grupėje rimčiausia favorite yra laikoma Europos čempionė Ispanija, kuri, pasak specialistų, gana nesunkiai turėtų užimti pirmąją vietą bei keliauti į pusfinalį.

Į turnyrą strategas Vicente Del Bosque surinko beveik pačią stipriausią sudėtį. Vieninteliai rimtesni nuostoliai yra saugų Marcoso Sennos bei Andreso Iniestos nebuvimas, mat jie abu gydosi traumas.

Optimistiškai į turnyrą žiūri Azijos čempionai Irako rinktinės futbolininkai. Vyriausiasis treneris Bora Milutinovičius į PAR vežasi bene stipriausius šalies žaidėjus. Pasak stratego, jų tikslas yra patekti į pusfinalį.

Trečioji grupės komanda yra Okeanijos čempionai Naujosios Zelandijos futbolininkai. Ricky Herberto treniruojama komanda didelių vilčių nepuoselėja, tačiau tikisi pateikti keletą staigmenų.

Daug kas priklausys nuo komandos lyderių Ryano Nelseno ar Chriseno Killeno žaidimo. Vis dėlto neatrodo, kad Naujosios Zelandijos rinktinė galėtų kažkuo nustebinti.

Paskutinioji grupės komanda yra turnyro šeimininkė Pietų Afrikos Respublika. Rinktinė žada nustebinti varžovus. Jiems turėtų padėti ir minios sirgalių, kurie bus pasiruošę palaikyti savus futbolininkus.


B grupė:

JAV
Brazilija
Italija
Egiptas


Šioje grupėje tikimasi itin įnirtingos ir atkaklios kovos. Į turnyrą 2006 metų Pasaulio Čempionė Italija vyksta keldama maksimalius tikslus.

Iškovoję puikią pergalę Pasaulio Čempionate Vokietijoje, italai tikisi tokios pats sėkmės ir Konfederacijų taurės turnyre. Tačiau jau grupės varžybose jų laukia nelengva kova.

Brazilai taip pat kelia sau aukščiausius tikslus. Daug garsių bei puikių futbolininkų savo sudėtyje turintys brazilai į Pietų Afriką važiuoja tik nugalėti.

Tiesa, rinktinės gretose netikėtumu galima pavadinti tai, jog nerungtyniaus saugas Ronaldinho. "Milan" futbolininkas nepakviestas rinktinės stratego sprendimu.

Trečioji grupės komanda yra Jungtinės Amerikos Valstijos. Amerikiečiai gali pridaryti daug bėdos grupės favoritams. Tačiau norint keliauti į kitą etapą, jiems reikės rungtyniauti dar geriau. Varžovai laukia stiprūs, tad teks grumtis iš visų jėgų.

Ketvirtoji B grupės rinktinė yra Egiptas. Afrikos Nacijų taurės laimėtojai į Afriką nevyksta siekti aukščiausių tikslų. Visgi, ši rinktinė taip pat gali nustebinti. Sudėtyje strategas Hassansd Shegata turi beveik visus stipriausius futbolininkus.