"Premier" lygoje - sunki "Man Utd" pergalė prieš "Arsenal" © Eurofootball.lt
Šeštadienį sužaistos septynerios Anglijos "Premier" lygos IV turo rungtynės.

Svarbius tris taškus savų žiūrovų akivaizdoje iškovojo čempiono titulą ginantis "Man Utd" klubas, po atkaklios kovos 2-1 palaužęs pirmąją nesėkmę patyrusią Londono "Arsenal" komandą.

Svečiai įsiveržė į priekį 40 minutę, kai įspūdingu smūgiu iš 20 metrų ne visai užtikrintai sužaidusį Beną Fosterį nuginklavo rusas Andrejus Arshavinas. Tiesa, tuoj po didžiosios pertraukos vartų sargas bent iš dalies reabilitavosi atremdamas Robino van Persie bandymą iš arti, kuomet jau atrodė, kad kris antrasis įvartis.

Tačiau 59 minutę buvo atstatyta pusiausvyra - kitoje aikštės pusėje Manuelis Almunia bereikalingai baudos aikštelėje pargriovė Wayne'ą Rooney, suteikdamas šansą anglui pasižymėti nuo 11 metrų žymos. Puolėjas nesuklydo ir švieslentėje užsidegė antrasis vienetas.

Tai nebuvo pabaiga - 64 minutę Ryano Giggso baudos smūgiu muštą kamuolį į savų vartų tinklą galva nukreipė Abou Diaby. Tai sukėlė "Arsenal" stratego Arsene'o Wengero pyktį - prancūzas buvo išvytas į tribūną.

Londono vienuolikei neliko nieko kito kaip tik leistis į ataką bei lyginti rezultatą, bet pastangos vaisių nedavė. Priešingai - "Man Utd" galėjo padidinti pranašumą, bet Dimitaras Berbatovas nepataikė į vartus, o Nani smūgį atrėmė Almunia.


Sunkią pergalę šventė "Liverpool" ekipa, kuri tik mačo pabaigoje 3-2 įveikė "Bolton". Šeimininkai du kartus pirmavo, tačiau abu sykius svečiams pavyko rezultatą išlyginti.

Lūžiu tapo 55-oji minutė, kuomet iš aikštės buvo išvytas "Bolton" žaidėjas Davisas. Nuo to laiko "Liverpool" perėmė iniciatyvą. Galų gale, 83 minutę stipriu smūgiu kapitonas Stevenas Gerrardas atnešė savo komandai tris taškus. "Liverpool" įsirašė antrąją pergalę sezone.

Ketvirtąją pergalę sezone iš eilės šventė Londono "Tottenham" klubas, kuris namuose 2-1 palaužė "Birmingham City". Šeimininkai pirmavo po 72-ąją minutę pelnyto Peterio Croucho įvarčio, tačiau netrukus rezultatą išlygino Lee Bowyeris.

Kuomet atrodė, jog komandos pasidalins po tašką, Aaronas Lennonas atnešė savo komandai dar vieną pergalę.

Visi rezultatai:

"Blackburn" 0 - 0 "West Ham"

"Bolton" 2 - 3 "Liverpool"
33` [1 - 0] Kevin Davies
41` [1 - 1] Glen Johnson
47` [2 - 1] Tamir Cohen
56` [2- 2] Fernando Torres
83` [2 - 3] Steven Gerrard

54` iš aikštės pašalintas Sean Davis ("Bolton")

"Stoke" 1-0 "Sunderland"
43` [1 - 0] Dave Kitson

Londono "Tottenham" 2 - 1 "Birmingham City"
72` [1 - 0] Peter Crouch
75` [1 - 1] Lee Bowyer
90` [2 - 1] Aaron Lennon

"Wolverhampton" 1 - 1 "Hull"
3` [0 - 1] Geovann
46` [1 - 1] Richard Stearman

"Man Utd" 2 - 1 Londono "Arsenal"
40' [0 - 1] Andrey Arshavin
59' [2 - 1] Wayne Rooney (iš 11 metrų baudinio)
65' [2 - 1] Abou Diaby (į savus vartus)