Afrikos Nacijų taurės turnyras turėtų įvykti (PAPILDYTA) © Eurofootball.lt
Nepaisant vakar, penktadienį, įvykusio baisaus incidento, kai kulkomis buvo suvarpytas Togo rinktinės autobusas, Afrikos Nacijų taurės turnyras turėtų įvykti kaip ir planuota.

Šią informaciją patvirtino Afrikos futbolo konfederacijos vienas iš vadovų Souleymane Habuba: "Be abejo, kad esame susirūpinę žmonių saugumu, tačiau čempionatas vyks kaip numatyta."

Vis dėlto, pasak pačių Togo rinktinės narių, jie gali atsisakyti dalyvauti pirmenybėse.

"Šis įvykis mus labai sukrėtė,- teigė "Man City" atstovaujantis Emanuelis Adebayoras. - Nežinau, kas bus toliau. Mes dabar vargu ar galėsime miegoti ramiai, jau nekalbu apie žaidimą. Vienintelis dalykas, ko šiuo metu nori daugelis, yra grįžti pas savo šeimas."

Prancūzijos "Grenoble" klubui atstovaujantis Togo rinktinės saugas Alaixis Romao taip pat teigė: "Vienintelis rūpestis mums dabar tikrai nėra čempionatas. Galvojame tik apie sužeistų žmonių sveikatą, bandome atsigauti nuo patirto šoko. Koks dar futbolas gali būti?"

PAPILDYTA:

Togo nacionalinė rinktinė pareiškė pasitraukianti iš turnyro. Komandos nariai, manoma, jau yra oro uoste, kur ruošiasi skrydžiui į namus. Tačiau Afrikos futbolo konfederacija patvirtino, kad nepaisant Togo rinktinės pasitraukimo, pirmenybės bus pradedamos numatytu laiku.