Anglijoje taškus prarado ir "Arsenal", ir "Man Utd" © Eurofootball.lt
Anglijos "Premier" lygoje šeštadienį sužaistos dvejos XXI turo rungtynės.

Dar penki planuoti susitikimai atidėti vėlesniam laikui, mat šiuo metu užpustytą Didžiąją Britaniją kausto stingdantis žiemos šaltis.

Pirmojoje dienos dvikovoje tik paskutinę akimirką tašką išplėšė ambicijų kovoje dėl čempiono titulo neslepiantis Londono "Arsenal" klubas, namie sužaidęs lygiosiomis 2-2 su vidutinioke Liverpulio "Everton" vienuolike.

Svečiai į priekį įsiveržė sužaidus 12 minučių, kai galingu smūgiu galva po kampinio Manuelį Almunią nuginklavo Leonas Osmanas, bet dar pirmojo kėlinio viduryje pusiausvyrą atstatė Denilsonas, po kurio smūgio kamuolys atsimušė į tą patį Osmaną ir pakeitęs skriejimo kryptį atsidūrė tinkle.

Po didžiosios pertraukos progų turėjo abi komandos, tačiau įspūdingas individualus Steveno Pienaaro reidas 81 minutę pasiuntė šeimininkus į nokdauną.

Nepaisant to, Arsene'o Wengero auklėtiniai atsitiesė ir jau per teisėjo pridėtą laiką Abou Diaby baudos aikštelėje surado po keitimo aikštėje pasirodžiusį Tomasą Rosicky, kuris nepaliko vilčių vartininkui Timui Howardui ir išlygino santykį.


Taškus prarado ir šalies čempionė "Man Utd' ekipa, išvykoje 1-1 sužaidusi su "Birmingham" klubu. Šeimininkai kiek netikėtai pirmieji pelnė įvartį, kai kilus sumaiščiai baudos aikštelėje 39-ąją minutę pasižymėjo Cameronas Jerome.

Po didžiosios pertraukos svečiai žūtbūt siekė išlyginti rezultatą. Jiems tai pavyko padaryti 64-ąją minutę, kai po perdavimo iš krašto Wayne'as Rooney smūgiavo kamuolį įvartus, šis lietęs "Birmingham" žaidėją Scottą Danną įlėkė į vartus.

Nors kilo protesų, jog W.Rooney buvo nuošalėje, tačiau teisėjas šį įvartį įskaitę, mat įvartis buvo įsimuštas į savus vartus.

"Man Utd" bandė išplėšti ir tris taškus, tačiau įvarčio pelnyti nepavyko, o mačą svečiai turėjo baigti ir be pašalinto Darreno Fletcherio.

Rezultatai:

Londono "Arsenal" 2 - 2 Liverpulio "Everton"
12' [0 - 1] Leon Osman
28' [1 - 1] Denilson
81' [1 - 2] Steven Pienaar
90' [2 - 2] Tomas Rosicky

"Birmingham" 1 - 1 "Man Utd"
39' [1 - 0] Cameron Jerome
64' [1 - 1] Scott Dann (į savus vartus)

85' iš aikštės pašalintas Darren Fletcher ("Man Utd")