Netikėta Malavio pergalė Afrikos Nacijų taurės turnyre © Eurofootball.lt
Pirmadienį toliau tęsėsi Angoloje vyksiančio Afrikos Nacijų taurės turnyro kovos. Šįsyk antrajame A grupės mače Malavis kiek netikėtai 3-0 įveikė Alžyrą, o B grupėje Dramblio Kaulo Krantas (toliau - DKK) neįveikė Burkina Faso rinktinės.

Mačo favoritais mače tarp Malavio ir Alžyro tikrai buvo pastarieji futbolininkai. Tačiau Malavis jau per pirmąjį kėlinį dukart smūgiavo tiksliai į varžovų vartus - 17-ąją minutę pasižymėjo Russel Mwafulirwa, o 35-ąją minutę įvartį galva pelnė Ivis Bryson Kafoteka.

Maža to, vos prasidėjus antrajam kėliniui, po tikslaus komandos draugo perdavimo, dar vieną įvartį pelnė Malavio rinktinės saugas Davi Banda.

Tuo tarpu tik tašką dvikovoje su Burkina Faso futbolininkais iškovojo vieni iš viso čempionato favoritų DKK. Nors pastarieji viso mačo metu turėjo ryškią persvarą, tačiau to įrodyti įmušant bent jau vieną įvartį nepavyko.

Šiandien turėjo būti žaidžiamas ir dar vienas mačas B grupėje, bet Ganos ir Togo rinktinių susitikimas neįvyks dėl pastarųjų pasitraukimo iš turnyro.