Čempionai Afrikos Nacijų taurės turnyrą pradėjo pergale © Eurofootball.lt
Antradienį savo kovas Angoloje vyksiančiame Afrikos Nacijų taurės turnyre pradėjo C grupės komandos. Titulą ginanti Egipto rinktinė 3-1 įveikė Nigeriją, o mačas tarp Mozambiko ir Benino baigėsi taikiai 2-2.

Egipto bei Nigerijos mače pirmieji įvartį pelnė pastarieji, kai 12-ąją minutę puikiu smūgiu savo komanda į priekį išvedė puolėjas Chinedu Obasi.

Egiptiečiai rezultatą išlygino dar pirmajame kėlinyje, kai gavęs puikų komandos draugo perdavimą iš gilumos, puolėjas Emad Meteb suklaidino vartininką bei pasiuntė kamuolį į tučius Nigerijos rinktinės vartus.

Antrajame kėlinyje Egiptas jau įrodė savo pranašumą - iš pradžių 54-ąją minutę tolimu smūgiu pasižymėjo Ahmedas Hassanas, o jau besibaigiant mačui pergalę galutinai įtvirtino Mohamedo Nagy Gado įvartis.

Kitame grupės mače nugalėtojas taip ir nepaaiškėjo - lygiosios 2-2 tarp Mozambiko ir Benino rinktinių. Beninas susitikime pirmavo 2-0, tačiau Mozambiko rinktinė dar pirmajame kėlinyje rezultatą sušvelnino, o 55-ąją minutę jį išlygino Carloso Goncalveso Fumo tikslus smūgis.