M.Vojevodino blogas: “Inter” metamorfozės © Eurofootball.lt
Ak jau tas Milano “Inter”...daug kraujo šį sezoną pagadino, kitais žodžiais – suteikė visą emocijų spektrą. Rudenį putodamasis įrodinėjau, kad Italijos čempionai tikrai gali mesti iššūkį „Barcelonai“ kovoje dėl pirmos vietos UEFA Čempionų lygos grupėje.

Kodėl ne? Paimkime Nerazzurri starto vienuoliktuką – visi yra savo nacionalinių rinktinių žaidėjai. Ne šiaip žaidėjai, o lyderiai. Ne šiaip rinktinių, o komandų, kurias daugelis specialistų vardija tarp būsimo pasaulio čempionato favoričių – Brazilijos, Olandijos, Argentinos. Kamerūnietis S.Eto‘o ir serbas D.Stankovičius taip pat, manau, Pietų Afrikoje bus pastebimi. Nemažai gerų darbų, tikiu, nuveiktų savo šalies labui ir geležinis J.Zanetti bei vienas geriausių planetos atraminių saugų E.Cambiasso. Jeigu prie jų rinktinės vairo stovėtų ne Diego M., šiuos futbolininkus ignoruojantis.

Bet nenukrypkime, grįžkime prie fakto, kad „Intero“ žmogiškieji ištekliai leido mesti „Barcai“ iššūkį jau rudenį. Bet ne. Abejose rungtynėse milaniečiai atrodė apgailėtinai. Nebetikėdamas J.Mourinho magija nurašiau jo ekipą per aštuntfinalio akistatą su Londono „Chelsea“. Klydau. Portugalas taktiškai partiesė ant menčių savo kolegą C.Ancelottį, „Interas“ žengė toliau. Tiesiu taikiniu į pusfinalį, su visa pagarba Maskvos CSKA.

Įdomus niuansas – kaip tik tuo metu (nuo antros vasario pusės) suprastėjo komandos rezultatai šalies čempionate. Dabar peršasi išvada, kad tai toli gražu nebuvo atsitiktinumas. J.Mourinho dalinai paaukojo „Serie A“, kad jo lyderiai būtų sveiki, švieži ir optimaliai pasirengę lemiamoms UEFA Čempionų lygos kovoms. Prioritetai buvo sudėlioti visiškai aiškiai.

Ir ką mes galiausiai išvydome? Iš principo, pirmasis pusfinalio mačas su „Barcelona“ buvo panašus į rungtynes „San Siro“ stadione rudenį. Panašus, bet ne toks pats. „Interas“ vėl užleido varžovams teritoriją, bet tiek fiziškai, tiek psichologiškai šeimininkai buvo gerokai stipresni už save pačius priešpusmetinius. Apie kovos su „Barca“ galimus receptus jau diskutavome – prisotinti aikštės vidurį, pasitikti varžovus iš arti, neleidžiant laisvai dirbti su kamuoliu, kruopščiai sekti jų įkirtimus į baudos aikštelę, išnaudoti silpnybes dešiniajame katalonų gynybos krašte (D.Alveso, kitaip sakant). Tačiau vienas dalykas – diskutuoti, kitas – įgyvendinti juos aikštėje.

Už pirmąjį mačą rašome italų (kaip tai ironiškai beskambėtų) klubui 10 balų. Bet „Interas“ nuveikė tik pusę darbo. Savo šimtatūkstantinėje irštvoje „Barcelona“ atkrintamosiose varžybose dukart mušė po 4 įvarčius ir, žinoma, bus nusiteikusi revanšui. Komandos žvaigždės savaitgalį pailsėjo, atsikvėpė po trankymosi Europos keliais autobuse. Tad belieka parašyti banalybę. Ko gero, didžiulę reikšmę turės pirmas žaidimo pusvalandis. Jeigu šeimininkai pasieks greitą įvartį, milaniečiams bus riesta. Bet kokiu atveju, mačas žada būti vienas gražiausių šį sezoną, tad nepraleiskite tiesioginės transliacijos.

„Olympique“ ir „Bayern“ akistatoje pirmenybę skirčiau Vokietijos klubui. Bet su sąlyga, kad visi žaidėjai, prie kurių šiuo metu puikuojasi trauminiai klaustukai (M.Demichelis, D.van Buytenas, B.Schweinstegeris), galės žaisti visa jėga. Nuostolių ir taip pakanka – diskvalifikuotas F.Ribery, traumą gavo A.Timoščiukas, idealiai sužaidęs pirmose rungtynėse. Užtat rikiuotėje A.Robbenas. O tai yra gerai.