Del Neri: važiuojame laimėti © Eurofootball.lt
"%c00038" strategas Luigi Del Neri pažadėjo, kad UEFA Europos lygos rungtynėse prieš Poznanės "Lech" jo komanda kovos tik dėl pergalės.

Rungtynių išvakarėse surengtoje konferencijoje treneris dar kartą paneigė žurnalistų tvirtinimus, jog "Juventus" klubas visą dėmesį sutelkęs tik Italijos čempionatui.

"Visi turnyrai, kuriuose dalyvaujame, yra svarbūs - tiek "Serie A" pirmenybės, tiek Europos lyga", - tvirtino Del Neri.

"Būtų gaila, jeigu iškristume. Norime patekti į kitą etapą ir dėl to stengsimės. Skyrėme daug laiko ir pastangų šiam turnyrui, todėl kovosime dėl kelialapio į kitą etapą. Pasiekėme neblogų rezultatų čempionate ir taip mums atsirado daugiau galimybių pasiekti šį tikslą".

Del Neri pabrėžė, jog į Lenkiją vyksta kovoti tik dėl pergalės ir nesijaudina dėl blogų orų sąlygų: "Pastaruoju metu oras Turine mūsų taip pat nelepina. Svarbiausia, kad aikštė neužšaltų. Galų gale Poznanėje bus šalta visiems, nors "Lech" futbolininkai lengviau adaptuosis, tačiau ir mes ne kartą žaidėme minusinės temperatūros sąlygomis. Oro temperatūra nebus viską lemiantis veiksnys".

Strategas net nebandė slėpti fakto, jog dėl traumų ir UEFA taisyklių išretėjusios komandos gretos nepalieka daug pasirinkimų. Del Neri nuo pat rungtynių pradžios išleis "Juventus" jaunimo komandos dešiniojo krašto gynėją Vincenzo Camilleri.

"Priekyje žais Iaquinta ir Del Piero. Melo reikia poilsio. Camilleri? Turbūt visiems aišku, kad jis žais, nes nėra kito pasirinkimo. Tuo labiau jis žaidęs svetur ir yra ragavęs aukšto lygio futbolo su "Reggina".

Faktas tas, jog treneris turi kuo mažiau rotuoti žaidėjus, nes kitu atveju komanda gali išsibalansuoti".

Spaudos konferencijos pabaigoje Del Neri užtikrino, jog būtinai pagerbs "Juventus" klubo legendą ir vieną iš geriausių visų laikų gynėjų Gaetano Scirea, kuris 1989 metais rugsėjo 3 dieną žuvo autokatastrofoje Lenkijoje.

"Po šios tragedijos "Juventus" pirmą kartą lankysis Lenkijoje. Mes būtinai pagerbsime Geatano atminimą. Jis buvo tikras čempionas ir nuostabus žmogus, kuris tiek daug davė futbolo pasauliui", - pabrėžė Del Neri.