"Barcelona" - "Arsenal": sirgalių mintys © Eurofootball.lt
Portale [link="http://www.eurofootball.lt"]"EuroFootball.lt"[/link] - rubrika "Sirgalių mintys"! Prieš svarbiausias, įdomiausias ir didžiausią ažiotažą keliančias rungtynes kalbiname į dvikovą stojantiems klubams neabejingus gerbėjus.

"%c00006" ekipą palaikantis forumo narys Skuodiskis apžvelgė nenumaldomai artėjantį UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomąjį mačą, kuriame katalonai bandys atsirevanšuoti Londono "%c00041" komandai.

Pirmoji dvikova

Pirmajame susitikime pamatėme, kas gali nutikti, jei komanda nežaidžia pilnai susikoncentravusi visas 90 minučių. Toje dvikovoje "Barca" žaidė tik 70 minučių, todėl buvo žiauriai nubausta.

Po Davido Villos įvarčio atrodė, kad viskas bus taip, kaip mes jau esame įpratę ir "Barca" išlaikys, o gal net ir padidins, turimą persvarą, tačiau du "Arsenal" ekipos tikslūs smūgiai dabar verčia su nerimu laukti atsakomųjų rungtynių. Dėl pralaimėjimo "Emirates" stadione buvo kalta visa komanda. Žaidėjai per anksti atsipalaidavo ir to pasekmė - dabar esamas rezultatas. Tačiau šį pralaimėjimą reikia užmiršti ir rimtai nusiteikti kol kas svarbiausiam sezono mačui. Tiesa, pirmojoje dvikovoje pamatėme tikrą futbolo spektaklį, kurį norisi pamatyti dar kartą, ar ne? Na, tikiuosi, bent jau iš "Barcelona" futbolininkų pusės būtent tą spektaklį ir pamatysime.

"Barcelona" – Londono "Arsenal"

Ši pora yra turbūt pati mieliausia akiai ir įdomiausia futbolo aistruoliams iš visų kitų aštuntfinalio porų. Prisiminus praeitų metų šių komandų akistatą norėtųsi tikėtis ir tokios pačios laimingos pabaigos. Nesvarbu, kas pelnys įvarčius, ar kas taps dvikovos didvyriu. Prisipažinsiu, kad po "Barcos" mano mėgstamiausia komanda yra būtent "Arsenal". Turbūt nenuostabu kodėl - "kanonieriai" žaidžia labai panašų futbolą į Josepo Guardiolos auklėtinių propaguojamą žaidimą. Gausybė tikslių bei svarbiausia staigių perdavimų, greitas futbolas... Ar gali būti geriau? Atsakomosios rungtynės žada tokį patį gražų futbolo spektaklį, kaip ir pirmoji dvikova. Labai smagu, kad "Arsenal" nėra tokia komanda, kuri turėdama persvarą 2-1 užsidarytų gynyboje, kaip, pavyzdžiui, Milano "Inter" su Mourinho priešakyje. Londono klubas, kaip sakoma, tiesiog nemoka vien tik gintis. Jie veikiausiai puls visu pajėgumu, o, tai "Barcai" suteiks labai gerus šansus laimėti šią dvikova. PVM (Pedro, Villa ir Messi), mano manymu, turės daug laisvės ir galės ne kartą pasižymėti. Žinoma, ir pačiai "Barcai" reikia stengtis nešvaistyti turimų progų, nes esame ne vieną kartą šį sezoną matę, kaip jos nėra išnaudojamos.

Didelė katalonų jėga bus tie 90 tūkstančių žiūrovų, kurie sukurs labai gerą atmosferą "Camp Nou" stadione. Yra ir dar papildomų pliusų "Barcos" pusėje. Kad ir "Arsenal" žaidėjų traumos. Tiksliau - Theo Walcotto, Robino van Persie ir Alexo Songo. Šie trys futbolininkai yra labai svarbūs priešininkų komandoje, tačiau nereikia pamiršti, kad juos gali pakeisti ir kiti. Nors ir nedidelė, tačiau yra tikimybė, kad nežais ir Londono klubo kapitonas Cescas Fabregasas. Jau vien pirmųjų trijų paminėtų žaidėjų traumos yra didelis nuostolis oponentams, bet jei negalės rungtyniauti ir Cescas, tai bus didelis smūgis 'kanonieriams', dar labiau sutvirtinsiąs "Barcos" šansus laimėti antradienio mačą. Tiesa, Londono klubo vyriausiasis treneris Arsenas Wingeras sako, jog Fabregaso tikimybė pasirodyti aikštėje – 90 procentų. Nors ir kaip norėčiau, kad "Arsenal" pagaliau laimėtų kokią nors taurę, tačiau tikiuosi, jog tai nebus prestižinis Čempionų lygos trofėjus. Situacija labai panaši į praėjusių metų, kai susitiko šios dvi ekipos - tik tada katalonai buvo įmušę ne vieną, o du įvarčius.
Tačiau nemanau, kad tuomet tai buvo kažkoks labai jau didelis pranašumas.

Prieš šių komandų akistatą "Barcelona" saugas Andresas Iniesta sakė, jog labai laukia šių rungtynių ir tai bus pirmasis finalas "Camp Nou" stadione šį sezoną. Įdomu, ar yra futbolo aistruolis, kuris šios dvikovos nelaukia?


"Barcelona" nuostoliai

Katalonams negalės padėti labai svarbūs žaidėjai gynyboje - Gerardas Pique ir Carlesas Puyolis. Tai praktiškai sulygina tiek "Barcos", tiek "Arsenal" nuostolius.

Guardiolai reikės gerokai pasukti galvą norint išspręsti gynybos spragas. Šie nuostoliai su dar didesniu nerimu verčia laukti atsakomųjų rungtynių. Tiesa, kai visi jau galvojo, kad Puyolis galės išbėgti į aikštę antradienį, "Barcos" gydytojai viltis pavertė niekais savo tyrimų rezultatais. Labai gaila, nes neturint tokių dviejų patyrusių žaidėjų gynyba atrodo ne itin patikimai. Kaip jau minėjau, abiejų komandų nuostoliai yra labai dideli. Londono komandos netektys gali labiau atsiliepti puolimui, o "Barcai" atvirkščiai – gynybai.

Tikriausiai Sergio Busquetsas turės užimti centrinio gynėjo vietą. Nemanau, kad Gabrielis Milito gali tikėtis vietos startinėje vienuolikėje. Žiūrint į paskutines argentiniečio rungtynes abejočiau Pepo noru rizikuoti. Matyt ne vienam Guardiolai Milito atrodo nepatikimas, ar ne?

Vis tik žinant "Barcos" strategą neįmanoma nuspėti, ką jis gali sugalvoti prieš dvikovą. Bus labai įdomu pamatyti, kokia sudėtimi išeis žaisti Ispanijos čempionai. Pagal mane, vienuolikė turėtų atrodyti maždaug taip: Valdes; Dani Alves, Busquets, Abidal, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

Prognozė

Nesu iš tų, kurie mėgsta spėti rungtynių baigtį, tačiau šį kartą padarysiu išimtį.

Susumavus abiejų komandų pliusus ir minusu, manau, kad "Barca" turėtų laimėti dvikovą rezultatu 3-1, tad bendroje serijoje katalonai triumfuos 4-3. Dar daugiau optimizmo prideda Wengero pasakymas, kad jam labiau rūpi ne Čempionų lyga, bet Anglijos "Premier" lyga. Na, tiesiogiai taip nesakė, tačiau mintį buvo galima suprasti. Klausimas, ar prancūzas netiki savo komandos galimybėmis laimėti rungtynes prieš "Barcą"? O gal tai tik maža gudrybė norint padaryti meškos paslaugą Guardiolos kariaunos nusiteikimui? Viską sužinosime antradienį.

Linkiu gerų rungtynių abiejų komandų žaidėjams, treneriams ir, be abejo, žiūrovams. Tegul nugali stipriausias!



Norite prisidėti prie šios rubrikos? Visą reikiamą informaciją apie dalyvavimą "Sirgalių mintyse" sužinosite paspaudę [link="http://www.eurofootball.lt/forum/viewtopic.php?f=15&t=3534"]čia[/link].