"Barcos" taikiklyje - Angelis, į klubą gali grįžti ir Botia © Eurofootball.lt
Antradienį iškart keli Katalonijos klubo leidiniai, remdamiesi radijo stoties "Cadena Ser" informacija, paskelbė, jog "%c00006" rimtai nusitaikė į Chichono "Sporting" gynėją Jose Angelį Valdesą.

Pasak pranešimų, perspektyvus 21 metų gynėjas su Ispanijos čempionų klubu turėtų pasirašyti ketverių metų sutartį. Už žaidėją "Barca" Astūrijos komandai turėtų sumokėti maždaug 4 milijonus eurų, o į dviejų ekipų sandorį gali būti įtrauktas ir vienas iš "Barcelona B" jaunimo komandos futbolininkų - Marcas Muniesa, Andreu Fontas arba Marcas Bartra.

Skelbta, jog Chichono "Sporting" vadovai į Barseloną baigti derybų turėtų atvykti artimiausiu metu, tačiau pirmadienį po pietų patikslinta, kad visi žaidėjo perėjimo reikalai turėtų būti baigti tvarkyti po gegužės 28 dieną "Wembley" stadione įvyksiančio UEFA Čempionų lygos finalo.

Kairiajame flange žaidžiantis Angelis laikomas vienu iš Ispanijos U-21 amžiaus rinktinės lyderių ir vienu perspektyviausių futbolininkų savo pozicijoje.

Ispanijos "Primera" rungtynėse žaidėjas debiutavo 2009 metų vasario 8 dienos mače "Camp Nou" stadione su "Barcelona". Dvikovoje Astūrijos ekipa patyrė nesėkmę rezultatu 1-3, tačiau nuo tada, pasak žiniasklaidos, Katalonijos klubo skautai aktyviai stebėjo jauno gynėjo progresą ir, manoma, galiausiai nusprendė pasiūlyti jam kontraktą.

Teigiama, kad pastarosiomis savaitėmis "Barcelona" sulaukė užklausimo iš "Fiorentina" ekipos apie galimybę įsigyti 29 metų Maxwellą. Manoma, kad būtent šis faktas paskatino Ispanijos čempionus inicijuoti derybas su "Sporting" dėl Angelio.

Pasak dienraščio "El Mundo Deportivo", "Barcelona" rimtai svarsto galimybę į komandą susigrąžinti 22 metų gynėją Alberto Botią.

2009-2010 metų sezone futbolininkas buvo paskolintas Chichono "Sporting" ekipai, o dar po metų su Astūrijos komanda sudarė sutartį ketveriems sezonams. Tiesa, "Barcelona" pasiliko pirmenybę už 2 milijonus eurų išpirkti gynėjo kontraktą per pirmuosius trejus metus ir, pasak minėto dienraščio, yra linkusi vasarą šia teise pasinaudoti.