Henrique karjera suka atgal į "Palmeiras"? © Eurofootball.lt
"%c00006" ekipai priklausantis gynėjas Henrique Katalonijos klube greičiausiai taip ir nesužais nė vienerių oficialių rungtynių.

Pasak Ispanijos ir Brazilijos sporto leidinių, 24 metų brazilas greičiausiai grįš į tėvynę, kur jį savo gretose vėl norėtų matyti "Palmeiras" ekipa. Būtent iš šio klubo 2008 metų vasarą "Barcelona" įsigijo futbolininką už 8 milijonus eurų.

Pirminiais duomenimis, dabar "Palmeiras" sutiktų už Henrique sumokėti maždaug 4 milijonus eurų.

Prieš trejus metus gynėją įsigijusi "Barcelona" su juo pasirašė penkerių metų sutartį ir, remiantis išankstiniu susitarimu, žaidėją iš karto paskolino Leverkūzeno "Bayer" ekipai. Po pirmojo sezono Vokietijoje Henrique grįžo į Kataloniją ir treniravosi kartu su "Barcelona", tačiau futbolininko įgūdžiai nepadarė įspūdžio Josepui Guardiolai. Brazilas vienam sezonui buvo paskolintas Santandero "Racing" komandai. Praėjusią vasarą nuomos sutartis buvo pratęsta.

Manoma, kad futbolininko karjera suka atgal į Braziliją. Tikimasi, kad galutinis sprendimas bus priimtas iki birželio vidurio.

Beje, "Barcelona" sporto direktoriui Andoni Zubizarretai vasarą atsipūsti neteks. Katalonijos klubui priklausantys Zlatanas Ibrahimovičius, Aleksandras Hlebas, Keirrisonas, Martinas Caceres ir Victoras Sanchezas su ekipos vadovais sės prie derybų stalo - visų šių futbolininkų nuomos sutartys baigėsi.

Ibrahimovičius gali ir toliau likti "Milan" klube, kuris turi pirmumo teisę išpirkti švedą už 24 milijonus eurų. "Santos" klubas "Barcai" pranešė, jog nepanoro pratęsti puolėjo Keirrisono nuomos. Sanchezas praėjusiame sezone atstovavo "Getafe" komandai, o Anglijoje žaidusiam Hlebui sezonas baigėsi "Birmingham" iškritimu į žemesnę lygą.