Čempionų lygos finalas. "Barcelona" - "Man Utd" (apžvalga) © Eurofootball.lt
Šeštadienį baigsis didysis futbolo sezonas: Anglijos ir Ispanijos čempionai išsiaiškins, kas šį sezoną yra pajėgiausias klubas Senajame žemyne. Kas - 27 įvarčius turnyre jau įmušusi "%c00006" ar vos keturis praleidęs "%c00040" kels į viršų prestižinį trofėjų?

UEFA Čempionų lygos finalas
"Barcelona" - "Man Utd"

Data:
šeštadienis, 2011.05.28, 21.45 Lietuvos laiku
Vieta: "Wembley" stadionas (Londonas, 90 tūkst. vietų)
Teisėjas: Viktor Kassai (Vengrija)
Transliacija: TV6, "Viasat Sport Baltic" (tiesiogiai)

Tai bus vienuoliktasis šių ekipų susitikimas Europos taurių turnyruose. Ligšioliniai rezultatai tik dar kartą patvirtina, jog įvardinti nugalėtoją yra be galo sunku: tris pergales šventė katalonai, tris - anglai, o keturi mačai baigėsi lygiosiomis.

Tiesa, favorite laikoma "Barcelona", kurią į priekį veda trys geriausi praėjusių metų pasaulio futbolininkai: Lionelis Messi, Andresas Iniesta, Xavi. Kai kas šią komandą netgi vadina geriausia per visą istoriją.

Tačiau "Man Utd" su legendiniu Seru Aleksu Fergusonu priešakyje šį sezoną vėl įrodė, koks svarbus gali būti nugalėtojų mentalitetas, ir įtikinamai triumfavo Anglijos "Premier" lygoje.

Varžovų jėgą pripažino ir "Barcelona" strategas Pepas Guardiola: "Mane neramina viskas, kas susiję su "Man Utd". Tai ekipa, turinti fantastiškų, stiprių žaidėjų, kurie nenusileidžia mums.

Visomis prasmėmis tai viena geriausių komandų, kokias esu matęs. Todėl norėdami nugalėti turėsime sužaisti puikų mačą."

Bene labiausiai yra kalbama apie Mančesterio klubo meksikietį Javierą Hernandezą. Palyginti kuklią 10 milijonų eurų sumą kainavęs futbolininkas jau įmušė 20 įvarčių ir įrašė savo pavardę tarp geriausių planetos puolėjų.

"Šiam vaikiui sezonas buvo įspūdingas,- kalbėjo Fergusonas. - Niekas negalėjo pagalvoti, kad jis tiek pasieks jau per pirmus metus.

Tikiuosi, jog Javieras pratęs sėkmingą pasirodymą ir finale. Jis turi charakterį, greitį, gebėjimą judėti, todėl iš jo tikimės gero žaidimo."

Hernandezą sustabdyti ketina "Barcelona" kapitonas Carlesas Puyolis: "Jis labai svarbus žaidėjas, kuris visuomet būna ant nuošalės ribos ir pasirengęs pasiųsti kamuolį į tinklą. Mes tikrai jį įvertinsime."

Tuo metu "Barcelona" lyderis Lionelis Messi tikino nejaučiąs spaudimo prieš atsakingą dvikovą. Rezultatyviausias turnyro žaidėjas su 11 įvarčių "BBC teigė: "Žaisti finale yra ypatinga garbė, tačiau papildomo spaudimo dėl to nejaučiu.

Suprantu, jog Mančesterio ekipa pelnytai tapo labai sunkios "Premier" lygos nugalėtoja. Nežinau, kokia varžovų silpna vieta. Esu vienas iš tų, kuris didesnį dėmesį kreipia į tai, ką turime padaryti mes patys, o ne oponentai."

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Barcelona": Valdes; Dani Alves, Mascherano, Pique, Puyol; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

Katalonai versis be traumuoto atsarginio gynėjo Gabrielio Milito bei rezervinio vartininko Jose Pinto, kuris yra suspenduotas.

"Man Utd": Van der Sar; Fabio, Vidic, Ferdinand, Evra; Valencia, Giggs, Carrick, Park; Rooney; Hernandez.

Mančesterio klubo rezultatyviausias puolėjas Dimitaras Berbatovas ir šį sykį veikiausiai liks tarp atsarginių, o Michaelas Carrickas turėtų užimti vietą aikštės viduryje vietoje Darreno Fletcherio. Krašto gynėjo poziciją užims Fabio, pranokdamas brolį Rafaelį.