"Barcelona" klubo pergalės traukinys nušlavė ir "Man Utd" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Viso pasaulio futbolo gerbėjai šeštadienį įsitikino, kad "Barcelona" - stipriausias klubas Europoje. Prestižiniame Čempionų lygos finale katalonai dominavo bei įtikinamai 3-1 įveikė "Man Utd".

Tai buvo rungtynės, kuriose susigrūmė dviejų sąlyginai pajėgiausių Senojo žemyno nacionalinių pirmenybių nugalėtojai - Ispanijos čempionai kovėsi su Anglijos titulo savininkais. Tačiau pernelyg daug intrigos nebuvo - Pepo Guardiolos auklėtiniai buvo visa galva pranešesni ir įrodė tai pelnydami tris įvarčius, nors iki tol per visą sezoną Europoje "Man Utd" varžovams tai buvo pavykę padaryti vos keturiskart.

Rungtynes Mančesterio ekipa pradėjo daug žadančiu spaudimu, bet netrukus "Barcelona" įėjo į ritmą ir po tikslaus Pedro smūgio iš arti įsiveržė į priekį.

Tiesa, netrukus reta "Man Utd" ataka baigėsi puikiu įvarčiu: po kelių tikslių trumpų perdavimų kamuolį į tinklą pasiuntė Wayne'as Rooney.

Tačiau to neužteko ir antrajame kėlinyje "Barcelona" įrodė pranašumą. 54 minutę smūgiu iš toli ne itin patikimai sužaidus karjerą baigiančiam vartininkui Edwinui van der Sarui pasižymėjo geriausias planetos futbolininkas Lionelis Messi. Dar šiek tiek vėliau puikiu šūviu olandui vilčių nepaliko Davidas Villa ir dvikovos nugalėtojas tapo aiškus.

Per likusį laiką "Man Utd" bandė surengti lemiamą šturmą, tačiau grėsmė prie Ispanijos ekipos vartų taip ir nekilo.

Seras Aleksas Fergusonas pernelyg nenusiminęs keliavo atsiimti antrai vietai skirtų apdovanojimų, o "Barcelona" kėlė nugalėtojų taurę.

"Barcelona" 3 - 1 "Man Utd"
27' [1 - 0] Pedro
34' [1 - 1] W.Rooney
54' [2 - 1] L.Messi
69' [3 - 1] D.Villa

Statistika:

Kamuolio kontrolės laikas:
"Barcelona" 68% - 32% "Man Utd"

Smūgiai į vartų plotą
"Barcelona" 13 - 1 "Man Utd"

Smūgiai greta vartų

"Barcelona" 3 - 2 "Man Utd"

Kampiniai:
"Barcelona" 6 - 0 "Man Utd"

Pražangos:
"Barcelona" 5 - 16 "Man Utd"