Ispanijos spauda šlovina "Barcelona" klubą © Eurofootball.lt
Po įspūdingos pergalės Čempionų lygos finale Ispanijos spauda negailėjo liaupsių "%c00006" klubui.

Įdomu tai, jog pagyras žarstė ne tik Katalonijos krašto, bet ir daugeliu klausimų priešiškai nusiteikusios sostinės Madrido dienraščiai.

Laikraštis AS savo vedamajame skelbė: "Super "Barcelona". Ispanijos futbolas ir toliau yra pasaulio viršūnėje." Redaktorius Alfredo Relano savo komentare čempionų žaidimo stilių apibūdino kaip "negailestingai šluojantį visas ilgus metus viltingai statytas smėlio pilis."

Tuo metu su Madrido "Real" siejama "Marca" priduria: "Svajonių "Barcelona". Tikras uraganas." Gražių šio leidinio žodžių susilaukė du Katalonijos ekipos "varikliukai": "Xavi buvo magiškasis lyderis, o Lionelis Messi - netikėtumo faktorius ir puolimo genijus."

Kolegoms antrino "El Mundo": "Nuostabi "Barcelona" iškovojo ketvirtą čempiono titulą", o "El Pais": "Barca" Londone pasiekė dangų." Be to, pastarajame galima aptikti tokį sakinį: "Komanda pakeitė tai, kaip yra žaidžiamas futbolas. "Real" klubui pasivyti bus be galo sunku."

"Geriausia visų laikų ekipa", "Jie - legendos", "Geriausi istorijoje" - tokios ir panašios antraštės aptinkamos kituose leidiniuose.

Žurnalistai taip pat gyrė Carlesą Puyolį, kuris rungtynes praleido ant atsarginių suolelio, bet savo kapitono raištį atidavė ne bet kam, o neseniai po auglio operacijos atsigavusiam prancūzui Ericui Abidaliui. Jis pirmasis ir kėlė iškovotą trofėjų.

Tiesa, neišvengta ir šiek tiek karčių prieskonių: švęsdami pergalę Barselonoje susižeidė net 89 žmonės, penkiolika iš kurių turėjo būti nugabenti į ligoninę. Pasitaikė ir smulkių chuliganiškų incidentų: butelių mėtymų, muštynių. Tačiau šventė tęsis ir sekmadienio vakarą, kuomet "Barcelona" grįš į gimtąjį miestą.