Oficialu: Londono "Chelsea" į pergales ves 33 metų Andre Villas Boasas (2 VIDEO) © Eurofootball.lt
Naujuoju Londono "%c00042" treneriu trečiadienį oficialiai paskirtas Andre Villas Boasas.

Laisvai angliškai kalbantis 33 metų portugalas, patyrusių saugo Franko Lampardo ir puolėjo Didier Drogba bendraamžis, pasirašė trejų metų sutartį ir iškart imsis darbo. Neoficialiais duomenimis, jo alga sieks apie 5 milijonus eurų už sezoną.

Be to, "Porto" klubui, su kuriuo jis turėjo galiojančią sutartį, teko sumokėti 15 milijonų eurų kompensaciją.

"Chelsea" komandoje strategas nebus naujokas - 2004-2007 metais jis dirbo Jose Mourinho asistentu, atsakingu už būsimų varžovų žaidimo analizę, ir pagarsėjo kaip itin kruopštus bei talentingas analitikas.

"Andre yra vienas talentingiausių trenerių futbolo pasaulyje, nes per savo palyginti trumpą karjerą jau yra pasiekęs labai daug. Jo ambicijos, ryžtas ir nusiteikimas sutampa su "Chelsea" klubo siekiais, todėl esame tikri, kad jam seksis tiek nacionaliniuose frontuose, tiek ir Europos taurių turnyruose",- sakoma "Chelsea" pranešime.

2010 metais Villas Boasas perėmė "Porto" vairą ir pasiekė įspūdingų rezultatų: laimėjo Portugalijos čempionatą, taip pat šalies taurę ir UEFA Europos lygos turnyrą. Be to, komanda demonstravo akiai patrauklų greitą atakuojantį futbolą, o pats treneris ne kartą viešai žavėjosi "Barcelona" žaidimo stiliumi.

Niekuomet profesionaliai nerungtyniavęs Andre Villas Boasas nuo paauglystės ėmė siekti trenerio karjeros.

Dar 1994 metais jis legendinio Sero Bobby Robsono buvo pakviestas dirbti praktikantu "Porto" jaunimo komandoje, o 2000 metais, kuomet trumpai vadovavo Mergelių Salų komandai, buvo jauniausias nacionalinių rinktinių treneris pasaulyje. Tiesa, abu tarptautinius mačus jo auklėtiniai pralaimėjo.

Nuo 2002 metų jis kartu su Jose Mourinho yra dirbęs tokiuose klubuose kaip "Porto", "Chelsea" ir Milano "Inter", o 2009 metais pradėjo vyriausiojo trenerio karjerą gimtosios šalies "Academica" komandoje.

Sugebėjęs išgelbėti Koimbros ekipą nuo iškritimo į žemesniąją lygą bei pasiekęs Portugalijos taurės pusfinalį, Villas Boasas sudomino garsiausią šalies klubą "Porto", kuriame praleidęs vieną įspūdingą sezoną ir vėl sugrįžta į Londoną.

Villas Boaso karjeros akimirkos "Chelsea" ekipoje:



Vaizdai iš sezono "Porto" klube: