"Barcelona" vadovai tariasi dėl padėties žaidėjų rinkoje © Eurofootball.lt
Katalonijos klubo vadovai, pastaruoju metu su žurnalistais bendraujantys aptakiomis frazėmis, aktyviai tariasi dėl padėties vasaros žaidėjų turguje.

"%c00006" sudėtyje numatomos permainos, tačiau, kol ekipos nepapildys naujokai, komandos nepaliks kiti futbolininkai. Pirmiausia - Bojanas Krkičius.

Pasak "El Mundo Deportivo", rengiamuose pasitarimuose dalyvauja klubo prezidentas Sandro Rosellis, sportinę veiklą kuruojantis viceprezidentas Josepas Maria Bartomeu, viceprezidentas ekonomikai Javieras Fausas bei klubo techninis sekretorius Andoni Zubizarreta. Nuolat palaikomas ryšys su atostogaujančiu vyriausiuoju treneriu Josepu Guardiola, kuris gauna visą reikiamą informaciją apie derybų eigą.

Manoma, kad "Barcelona" delsia baigti sandorį su "Roma" dėl Bojano Krkičiaus, kol į Katalonijos klubą neatvyko pastiprinimas.

Du svarbiausi šios vasaros pirkiniai yra "Arsenal" saugas Cescas Fabregas ir "Udinese" lyderis Alexis Sanchezas.

Neoficialiai duomenimis, "Barcelona" už kataloną Londono komandai siūlo 29 milijonus eurų iškart ir papildomą 6 milijonų eurų išmoką, kuri priklausytų nuo žaidėjo rezultatų. Už čilietį Italijos komandai siūlomi 26 milijonai eurų iškart ir papildoma 11 milijonų eurų išmoka ateityje, kuris priklausytų nuo Sanchezo asmeninių pasiekimų.

Galimą sandorį dėl Fabregaso kol kas gaubia nežinia, o štai "Udinese" vadovas Giampaolo Pozzo, pasak žiniasklaidos, užsiminė, kad "Barcelona" pasiūlymas "dar yra toli iki to, kuris tenkintų Italijos komandą".

Dabar Katalonijos klubo vadovams teks nuspręsti, ar teikti naują pasiūlymą, ar ieškoti kito futbolininko, galinčio sustiprinti Guardiolos ekipą.

Dar viena svarbi pasitarimų tema - tolesnės gynėjo Henrique ir puolėjo Keirrisono perspektyvos. Už abu šiuos žaidėjus, kurie nesužaidė "Barcoje" nė vienerių oficialių rungtynių, Katalonijos klubas sumokėjo 20 milijonų eurų. 2008 metais tuometinis "Barcos" prezidentas Joanas Laporta šiuos žaidėjus iš "Palmeiras" ekipos nupirko per agentūrą "Traffic Sports", kuriai priklausė teisės į žaidėjus. Rinkimus laimėjęs Rosellis neslėpė nepasitenkinimo šiais sandoriais ir pažadėjo juos atidžiai išnagrinėti. Pasak "Sport.es", "Barcos" vadovai jau susisiekė su agentūrą valdančiais broliais Malaquias bei paprašė kartu spręsti klausimą dėl futbolininkų pardavimo.

Šią vasarą "Barcelona" dar yra nusiteikusi parduoti jaunimo akademijos ekipos atakų lyderį Jonathaną Soriano ir Jeffreną Suarezą. Pasak paskutinių pranešimų, pastaruoju futbolininku susidomėjo "Valencia", kuri ieško pamainos komandą palikusiam Joaquinui.