"Arsenal" nori suteikti progą esamiems futbolininkams ir dairosi vieno ar dviejų naujokų © Eurofootball.lt
Londono "%c00041" strategas Arsene'as Wengeras dairosi rinkoje "vieno ar dviejų" naujų futbolininkų, tačiau teigia, jog netektis geriausiai kompensuos esami žaidėjai.

Šią vasarą sostinės ekipa pardavė du pagrindinius saugus: Cescą Fabregasą ir Samirą Nasri, taip pat gynėją Gaeį Clichy. Išvyko ir mažiau rungtyniavę Emmanuelis Eboue, Denilsonas bei Carlosas Vela (pastarieji du - paskolinti).

Tačiau pakeisti jų "Arsenal" kol kas nesuskubo. Jeigu puolėjas Gervinho iš "Lille" sėkmingai rungtyniavo Prancūzijos čempionate, tai 18-metis atakuojantis saugas Alexas Oxlade'as Chamberlainas iš "Southampton" varžėsi tik trečioje pagal pajėgumą Anglijos lygoje. Perspektyvūs ir Carlas Jenkinsonas bei Joelis Campbellas, tačiau abiems vos po 19 metų.

"Arsenal" sirgaliai neslepia nerimo dėl susilpnėjusios sudėties bei ne itin įkvepiančios naujojo sezono pradžios, bet Wengeras nėra linkęs nerimauti.

"Kai išvyksta svarbus futbolininkas, atsiranda proga atsiskleisti kitam ir parodyti, koks jis yra talentingas,- ESPN cituoja prancūzą. - Esu pakankamai patyręs, kad žinočiau tai ir suprasčiau, jog mano futbolininkai yra pakankamai geri užpildyti atsiradusias spragas. Mes visuomet stengėmės suteikti progą esamiems futbolininkams. Tą darysime ir ateityje."

Apie galimus pirkinius jis kalbėjo atsargiai: "Jei rasime tinkamų žaidėjų komandai sustiprinti, įsigysime juos. Ir tai nepriklausys nuo patekimo ar nepatekimo į Čempionų lygą. Dairomės rinkoje vieno ar dviejų naujokų."