Škotų ir čekų lygiosios išsaugojo viltį Lietuvos rinktinei © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinės fiasko mačuose su Lichtenšteinu nelaidoja galimybių patekti į Europos čempionato finalinį etapą. Nors ir nedidelę, tačiau viltį mūsų komandai išsaugojo Škotija, šeštadienį namie sužaidusi lygiosiomis 2-2 su Čekija.

Šis rezultatas reiškia, kad Raimondo Žutauto auklėtiniai I grupėje užims antrą vietą, jei antradienį Glazge nugalės Škotiją, o spalio 11 dieną Kaune įveiks Čekiją. Be to, būtina, kad Ispanijos rinktinė spalio 7 dieną Prahoje nepralaimėtų Čekijai.

Tokiu atveju nei Škotija, nei Čekija nesurinktų daugiau nei 11 taškų, o Lietuva, nugalėjusi abi šias ekipas artėjančiuose mačuose, savo sąskaitoje turėtų tiek pat taškų, bet užimtų aukštesnę vietą dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio.

Dar viena gera žinia Lietuvos nacionalinei ekipai yra škotų puolėjo Kenny Millerio dvikovoje su Čekija gauta geltona kortelė, kuri reiškia, jog Škotijos rinktinės atakų lyderis bus suspenduotas antradienio dvikovai prieš Lietuvą. Pažymėtina, jog Milleris ne tik įmušė įvartį į čekų vartus, bet ir atliko puikų rezultatyvų perdavimą Darrenui Fletcheriui. Nerungtyniaus ir saugas Scottas Brownas.

***

Škotijos rinktinė mače su Čekija gali jaustis nuskriausta, mat lygiąsias svečiai išplėšė paskutinę pagrindinio laiko minutę realizavę 11 metrų baudinį.

Prieš pat pertrauką škotai įsiveržė į priekį, kai kamuolį į tinklą pasiuntė Milleris. Pažymėtina, kad tai buvo pirmasis šeimininkų smūgis į vartų plotą.

Bet po pertraukos Čekija, turėjusi bent kelias progas, pelnytai išlygino rezultatą: 78 minutę po stipraus perdavimo krūtine kamuolį į vartus nukreipė Jaroslavas Plašilas.

83 minutę greita škotų ataka baigėsi precižiškai tiksliu Millerio perdavimu bei Fletcherio smūgiu į vartų kampą, kuris sukėlė milžinišką džiaugsmo audrą pilnutėliame stadione, tačiau sėkmė nuo šeimininkų vėl nusisuko: suvaidinęs pražangą baudos aikštelėje griuvo Janas Rezekas, o teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Galingo Kadleco smūgio vartininkas atremti nesugebėjo.

Škotija 2 - 2 Čekija
45' [1 - 0] K.Miller
78' [1 - 1] J.Plasil
83' [2 - 1] D.Fletcher
90' [2 - 2] M.Kadlec (iš 11 m. baudinio)

I grupės turnyrinė lentelė:
(vieta, rinktinė, sužaistų mačų skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1. Ispanija 5 5 0 0 15-5 15
2. Čekija 6 3 1 2 8-5 10
3. Škotija 5 1 2 2 4-6 5
4. Lietuva 6 1 2 3 3-8 5
5. Lichtenšteinas 6 1 1 4 3-10 4