"Įvarčių mašina" tapusiam C.Ronaldo įteiktas "Auksinis batelis" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Madrido "%c00003" žvaigždei Cristiano Ronaldo įteiktas rezultatyviam Europos nacionalinių čempionatų futbolininkui tenkantis prestižinis prizas - "Auksinis batelis".

Portugalas pripažinimo susilaukė už tai, kad praėjusį sezoną Ispanijos čempionate per 38 mačus įmušė net 40 įvarčių.

Apdovanojimą futbolininkui įteikė tautietis Eusebio bei "Real" garbės prezidentas Alfredo Di Stefano.

"Kad ir šią akimirką iškeisčiau šį apdovanojimą į Ispanijos čempiono titulą ar Čempionų lygos trofėjų,- sakė C.Ronaldo. - Individualūs prizai laimimi tik su komandos draugų pagalba.

Norėčiau iškovoti ką nors svarbesnio su ekipa. Negalvoju apei rekordus, tik apie "Real". Manau, jog šį sezoną esame labiau subrendę, tad turime galvoti tik apie vieną tikslą - pergales."

"Auksinis batelis" puolėjui atiteko antrą kartą karjeroje - jis taip pat jį gavo 2008 metais, atstovaudamas "Man Utd". Tuomet Anglijos čempionate įmušė 31 įvartį.

Kalbėdamas apie konkurenciją su "Barcelona" lyderiu L.Messi, C.Ronaldo pridūrė: "Negalvoju apie tai. Mėgstu rungtyniauti, žmonėms patinka mane stebėti, tad nieko nereikia keisti. Puiku konkuruoti su geriausiais."

Antroje vietoje liko Lionelis Messi (31 įvartis), trečioje - Stambulo "Fenerbahce" lyderis Alexas (28). Tiesa, nugalėtoją lemia ne įvarčiai, o taškai, kurie sumuojami dauginant įvarčių skaičių iš lygos koeficiento. Pajėgiausi nacionaliniai čempionatai yra įvertinti koeficientu 2, šiek tiek silpnesni - 1,5, silpniausi - 1.

Šio sezono rikiuotėje kol kas pirmauja Estijos Narvos "Trans" klubo puolėjas Aleksandrs Čekulajevs. Per 34 mačus latvis įmušė net 45 įvarčius. Tiesa, kadangi Estijos pirmenybių koeficientas 1, galimybės laimėti prizą yra minimalios.

C.Ronaldo įteikiamas "Auksinis batelis":