Kesminas: Lietuvoje nėra komentatorių mokyklos - esi įmetamas į kūdrą ir turi išplaukti © Eurofootball.lt
Vienas labiausiai patyrusių sporto komentatorių Lietuvoje Nerijus Kesminas tikina, kad šio darbo imtis gali toli gražu ne kiekvienas žmogus.

Šiomis mintimis jis pasidalino portalo "Efutbolas.lt" [link="http://efutbolas.lt/konferencijos/nerijaus-kesmino-konferencija-3.html"]konferencijoje[/link].

"Nemanau, kad tai priklauso nuo profesijos. Tiesiog - arba tu tai turi, arba neturi. Ką ir įrodo komentatorių mūšiai. Daug žmonių galvoja, kad jie gali dirbti prie pulto, tačiau paaiškėja kitaip. Parodykite tuos mūšių laimėtojus, išskyrus R.Petrauską, kurie komentuoja ką nors. Visi kiti išlindo ir nuskendo,- sakė Kesminas.

"Tai reiškia, kad nėra komentatorių mokyklos. Visas procesas vyksta taip - tarsi metamas vaikas į kūdrą ir žiūrima išplauks ar neišplauks. Galbūt yra ir žmonės, kurie jaučia, kad gali komentuoti futbolą, krepšinį, tačiau jie turi per daug lietuviško kuklumo ir į tai nelenda. Pavyzdžiui, R.Petrauskas atėjo iš radijo ir ši pozicija yra labai gera atsispirti. Tu turi iškalbą, patirties kalbėti su didele auditorija, nėra baimės."

Ir tęsė: "Pagal žmonės, kurie komentuoja su manimi, galima matyti, kuris įsivaizduoja tuos tūkstančius sėdinčius prie televizorių ir jis išsikelia tikslą nepasakyti nesąmonės. Ir daro viską, kad tai pasiektų - t.y. geriausia yra išvis nekalbėti. Kai mažiau šneki - mažiau šansų, kad susidirbsi. Trūksta mokyklos ir mes visi esame savamoksliai. Pamenu, kaip atėjau aš, L.Kunigėlis, tas pats R.Petrauskas. Atėjome tiesiog iš gatvės. Profesija nesvarbu - tu gali restorane nešioti padėklus ar turguje pardavinėti džinsus - jei turėsi iškalbą, galėsi dirbti komentatoriumi."