Varanavičius: realiausi kandidatai treniruoti rinktinę - Skarbalius ir Ivanauskas © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius realiausiais pretendentais perimti rinktinės vairą vadina Aurelijų Skarbalių bei Valdą Ivanauską.

Jis taip pat neigė, kad tarp pretendentų yra iš pareigų pasitraukęs, bet sugrįžimo galimybės neatmetęs Raimondas Žutautas. Galutinį sprendimą ketinama priimti kitų metų pradžioje.

„Nesuprantu, kodėl kalbama apie Raimondą Žutautą, nes jo kandidatų sąraše nebuvo. Komitete buvo apie tai kalbėta. Niekas nediskutuoja apie R.Žutautą kaip pagrindinės rinktinės trenerį. Manau, kad buvo neteisingai suprasta idėja, kad mes nenorime nubraukti jo kaip trenerio karjeros. Niekas nekalbėjo, kad R.Žutautas bus pagrindinės rinktinės treneriu“, - portalui [link="http://www.lrytas.lt"]lrytas.lt[/link] teigė L.Varanavičius.

Ir pridūrė: "Realiausi kandidatai – Aurelijus Skarbalius ir Valdas Ivanauskas. Su jais vesime derybas, žiūrėsime į sąlygas ir tada spręsime."

Skarbalius šiuo metu treniruoja garsų Danijos klubą "Brondby", tačiau yra pasirašęs trumpalaikę sutartį, kuri bus peržiūrėta po naujų metų. Pats specialistas neatmetė galimybės grįžti dirbti į gimtinę. Tuo metu Ivanauskas, anksčiau stovėjęs prie Edinburgo "Hearts", "FBK Kauno" ir kitų komandų vairo, jau kurį laiką nieko netreniruoja.

"EuroFootball.lt" žiniomis, tarp užsieniečių, kurie domisi šia galimybe, be vengro Csaba Laszlo yra vokietis Lotharas Matthausas.