Įspūdingame futbolo spektaklyje "Man Utd"  palaužė 80 minučių mažumoje žaidusį "Man City" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Mančesterio derbis Anglijos Futbolo Asociacijos taurės turnyre nenuvylė - įspūdingoje dvikovoje "Man Utd" įveikė titulą gynusią "Man City" ekipą, kuri 80 minučių rungtyniavo mažumoje, ir pateko į ketvirtą etapą.

Lemtingas rungtynių epizodas įvyko 12 minutę, kai teisėjas pašalino iš aikštės geriausią šeimininkų gynėją Vincentą Kompany. Arbitras nubaudė belgą už slydimą varžovo link abiem kojomis į priekį, nors oponento jis nepalietė bei švariai perėmė kamuolį.

Pagal taisykles tai yra neleistas veiksmas, tačiau atsižvelgus į aplinkybes nuobauda pasirodė griežta bei ginčytina.

Dar iki šio epizodo "Man Utd" ekipa buvo pelniusi vieną įvartį - 10 minutę galva pasižymėjo Wayne'as Rooney, bet iniciatyvos perimti svečiams kurį laiką nepavyko net ir turint kiekybinį pranašumą. Tiesa, vaizdas apsivertė aukštyn kojomis 30 minutę, kai akrobatiniu smūgiu rezultatą padvigubino Danny Welbeckas.

Tai nebuvo viskas: po pirmojo kėlinio atrodė, kad dvikovos baigtis aiški, mat 39 minutę Rooney galva po savo paties nerealizuoto 11 metrų baudinio pasiuntė vartininko Costelio Pantilimono atmuštą kamuolį į tinklą.

Nepaisant triuškinančio deficito 0-3, "Man City" antrajame kėlinyje parodė charakterį.

Jau 48 minutę Aleksandras Kolarovas puikiu baudos smūgiu sušvelnino skirtumą ir sugrąžino viltį. Stebuklingas išsigelbėjimas atrodė dar labiau tikėtinas 64 minutę, kai į "Man Utd" ekipą sugrįžęs veteranas Paulas Scholesas prarado kamuolį aikštės krašte, o tuo pasinaudojęs Sergio Aguero antrą kartą nepaliko vilčių Andersui Lindegaardui - 2-3.

Tačiau per likusį laiką "Man Utd" atsilaikė. 'Raudonieji velniai' ilgai kontroliavo kamuolį gainiodami varžovus, o bene vienintelę progą turėjo Kolarovas, kurio dar vieną baudos smūgį jau per pridėtą laiką atmušė Lindegaardas.

"Man Utd" šventė pergalę, bet pilnutėlis "Etihad" stadionas sveikino "Man City" komandą, kuri paliko veją aukštai pakelta galva.

"Man City" 2 - 3 "Man Utd"
10' [0 - 1] W.Rooney
30' [0 - 2] D.Welbeck
39' [0 - 3] W.Rooney
48' [1 - 3] A.Kolarov
64' [2 - 3] S.Aguero

12' iš aikštės pašalintas V.Kompany ("Man City")
39' W.Rooney ("Man Utd") nerealizavo 11 metrų baudinio