Dviejų įvarčių deficitą panaikinęs "Arsenal" Londono derbyje nušlavė "Tottenham" klubą (VISŲ MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Anglijos "Premier" lygoje sekmadienį žaidžiamos trejos rungtynės.

Londono derbyje ne visuomet išnaudojamą potencialą pademonstravo "Arsenal" klubas, penkių įvarčių liūtimi nušlavęs dviejų įvarčių pranašumą pirmojo kėlinio pabaigoje turėjusį "Tottenham".

"Tottenham" turnyrinėje lentelėje žengia aukščiau už oponentus ir atrodė, kad tai bus patvirtinta šių rungtynių rezultatu. Dar 4 minutę Louisas Saha įmušė pirmą svečių įvartį, o 34 minutę Emmanuelis Adebayoras realizavo 11 metrų baudinį ir padvigubino pranašumą.

Tačiau po smūgių Čempionų lygoje ir FA taurėje atsigavęs "Arsenal" nepalūžo ir dar iki pertraukos sugebėjo išlyginti santykį.

Bacary Sagna smūgiu galva sušvelnino skirtumą ir sugrąžino tikėjimą gerbėjams, kurį dar labiau paskatino įspūdingas Robino van Persie šūvis iš toli - 2-2.

Puiki kėlinio pabaiga įkvėpė "Kanonierius" įspūdingam antrajam kėliniui, kuris prasidėjo Tomašo Rosicky įvarčiu. Netrukus dar du tikslius smūgius pridėjo Theo Walcottas, kurį pirmajame kėlinyje nušvilpė savi aistruoliai.

Besibaigiant dvikovai "Tottenham" liko dešimtyje, mat iš aikštės buvo pašalintas saugas Scottas Parkeris, tačiau tai jokios įtakos mačo rezultatui neturėjo.

Tuo metu kitame mače dramatišką pergalę išplėšė ir lyderiui atitrūkti neleido "Man Utd" ekipa, 2-1 palaužusi "Norwich" ir vėl sumažinusi atsilikimą nuo "Man City" iki dviejų taškų.

Rezultatai:

"Norwich" 1 - 2 "Man Utd"
7' [0 - 1] P.Scholes
84' [1 - 1] G.Holt
90' [1 - 2] R.Giggs

Svarbiausi epizodai:




Išsami analizė:




Londono "Arsenal" 5 - 2 Londono "Tottenham"
4' [0 - 1] L.Saha
34' [0 - 2] E.Adebayor (iš 11 m. baudinio)
40' [1 - 2] B.Sagna
43' [2 - 2] R.van Persie
51' [3 - 2] T.Rosicky
65' [4 - 2] T.Walcott
68' [5 - 2] T.Walcott

87' iš aikštės pašalintas S.Parker ("Tottenham")

Svarbiausi epizodai:




Išsami analizė:




"Stoke" 2 - 0 "Swansea"
25' [1 - 0] M.Upson
39' [2 - 0] P.Crouch