Visi Messi įvarčiai "Barcelona" klube (VIDEO) © Eurofootball.lt
Lionelis Messi perrašė "Barcelona" istoriją.

Antradienį vėlai vakare vykusiose Ispanijos čempionato rungtynėse su "Granada" ekipa 24 metų Katalonijos klubo atakų lyderis į savo sąskaitą įsirašė net tris tikslius smūgius ir pagal "Barcelona" gretose oficialiuose mačuose pelnytus įvarčius aplenkė daugiau kaip pusę amžiaus pirmavusį Cesarą Rodriguezą.

Antroje vietoje žengianti "Barcelona" neįtikėtinai rezultatyviose rungtynėse vis tik parklupdė ambicijas antrajame kėlinyje parodžiusius Andalūzijos futbolininkus rezultatu 5:3.

Vien Ispanijos pirmenybėse Katalonijos klubo superžvaigždė pasižymėjo 34 kartus, o šiame sezone iš viso yra pelnęs šešis "hat-trickus", vieną "pokerį" bei į Leverkūzeno "Bayer" vartus per 90 minučių kamuolį į vartus pasiuntęs net penkis kartus.

Šiuo metu L. Messi sąskaitoje iš viso yra 234 pelnyti įvarčiai. Tris kartus iš eilės geriausiu planetos futbolininku išrinktas argentinietis vien šiame sezone jau pelnė 54 įvarčius visuose oficialiuose turnyruose.

Iki šiol manyta, kad 1939-1955 metais Katalonijos ekipai atstovavusio C. Rodriguezo sąskaitoje buvo 235 pelnyti įvarčiai, tačiau šią savaitę Katalonijos klubo statistikos specialistai kartu su dienraščio "La Vanguardia" žurnalistais patikslino informaciją ir ispano pelnytų įvarčių skaičių sumažino trimis - iki 232.

Dar viena "Barcelona" legenda, Paulino Alcantara, yra pelnęs 369 įvarčius 357 rungtynėse, tačiau į šių mačų skaičių yra įskaičiuoti ir draugiški susitikimai.