"Žalgirio" treneris: sunku žaisti prieš komandą, kurios visi futbolininkai ginasi savo aikštės pusėje © Eurofootball.lt
Po pergalės prieš Tauragės "Taurą" žalgiriečių vyriausiasis treneris Damiras Petravičius liko patenkintas komandos nusiteikimu

Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda savo aikštėje 2:0 (1:0) įveikė Tauragės „Taurą“ ir iškovojo penktąją pergalę „General Financing A lygos“ čempionate.

Žalgiriečiai nuo pat dvikovos pradžios stvėrė „Taurą“ už ragų ir jau 10-tą susitikimo minutę pasiekė įvartį, kuomet stiprų Egidijaus Vaitkūno smūgį į vartus padėjo nukreipti svečių žaidėjas. 85-tą rungtynių minutę Luka Peričius tiksliu smūgiu pelnė antrąjį įvartį ir įtvirtino svarbią pergalę.

VMFD „Žalgiris“ komandos vyriausiasis treneris Damiras Petravičius buvo patenkintas savo auklėtinių nusiteikimu šioms rungtynėms. „Savo žaidėjams prieš rungtynes sakiau, kad būtų susikaupę 100%, nes „A lygoje“ silpnų varžovų nėra. Menkiausias atsipalaidavimas, gali kainuoti pergalę. Džiaugiuosi, jog mūsų komandos futbolininkai tai suprato ir nuo pat pradžių gerai įsitraukė į žaidimą. Visuomet sunku žaisti prieš komandą, kurios visi žaidėjai grįžta gintis į savo aikštės pusę. Mums pavyko gerai kontroliuoti kamuolį ir sėkmingai atlikti perdavimus iš vienos aikštės pusės į kitą. Tai padėjo varžovų žaidėjus išvilioti iš baudos aikštelės prieigų bei pelnyti 2 įvarčius“, - geru komandos žaidimu džiaugėsi D. Petravičius. – „Leidau pailsėti kai kuriems startinės sudėties futbolininkams, nes pastaruoju metu žaidžiame daug susitikimų. Turime 18 gerų žaidėjų, tad galėjau pakeisti 4 pagrindo žaidėjus".

Tauragės „Tauro“ treneris Darius Gvildys pripažino žalgiriečių pranašumą.

„Laimėjo komanda, kuri demonstravo kokybiškesnį, greitesnį futbolą. Mūsų ekipai sekėsi žaisti sunkiai, daug ko nesugebėjome atlikti. „Žalgiris“ yra puikiai subalansuota komanda, todėl jos geras žaidimas mūsų nenustebino," - teigė D.Gvildys.

Antrojo įvarčio autorius Luka Peričius taip pat pažymėjo varžovų aktyvią gynybą. „Šiandien visų rungtynių metu dominavome aikštėje. Tai padaryti nebuvo lengva, nes 10 varžovų futbolininkų aktyviai gynėsi savo aikštės pusėje. Stengėmės nesutrikti ir žaisti savo žaidimą. Mums tai pavyko padaryti, todėl pelnėme 2 gražius įvarčius. Smagu, jog ir pats sugebėjau pasižymėti. Esu gynėjas, tad pelnytu įvarčiu pasidžiaugti galiu nedažnai“, - sakė pirmąjį įvartį šiame sezone pelnęs kroatas.

Tauragės “Taurui” atstovaujantis buvęs žalgirietis Tomas Sirevičius teigia, kad jo ekipa šiandien neturėjo jokių galimybių rimčiau pasipriešinti. „Rungtynės buvo labai sunkios. „Žalgiris” šiandien aikštėje darė ką norėjo. Jie puikiai išnaudojo standartinės situacijas, o mus beveik visas varžybas privertė bėgioti be kamuolio. Jautėsi, kad žaidėme su daug stipresniu varžovu nei praeitą savaitę. Žiūrovai ir patys tai galėjo pamatyti”, - teigė „Tauro” ekipos gynėjas.